Att sväva på små moln! 2 kommentarer


I bland är livet riktigt bra, och just nu är en sådan tid. När alla bitar faller på plats och man känner att man gjort saker och ting rätt. Tagit rätt beslut hela vägen! Jag vet inte riktigt men jag känner för varje dag att jag verkligen gillar var jag befinner mig i livet. Kunde det bli så här bra!?

Hur kommer man dit då? Jag tror att man gör det genom att följa, och lyssna på sitt hjärta, genom att lita på sin magkänsla och göra det som känns rätt. Genom att ta en del obehagliga beslut och genomföra det. För mig handlade det också om att ta bort framför allt en person ur mitt liv som bara tagit energi genom alla år! Att göra det man länge tänkt, när man inser att allt det man misstänkt stämmer om människor som varit ens nära vänner. När man förstår att man bara ger och ger utan att få någonting tillbaka.

Jag tror att alla som läser detta förstår vad jag menar, om dom någon gång befunnit sig, eller befinner sig på en liknande plats i livet! De sista två åren har det hänt mycket i mitt liv. Jag har noggrant fattat ett antal beslut om olika saker, och med att det har det kommit ett enormt ”positivt flow” som jag inte ens kunnat föreställa mig men som jag nu inser hör ihop i allra högsta grad med dom beslut jag tagit. Det gäller både personligt, mitt företag och mitt jobb och hela mitt privata liv!

Så vad vill jag säga med detta? Jag vill säga att om du länge funderat på ett beslut som kanske inte är helt bekvämt, om du länge tänkte att du vill gå en specifik väg. Om du har människor i din omgivning som bara ger dig negativ energi, medans du gör allt för att ge positivitet tillbaka, ställa upp och hjälpa till. Ta ett steg tillbaka och fundera på den relationen. Om du samtidigt funderat på att du vill ta steg i din karriär men liksom inte kommer loss. Ta mod till dig och gör dig av med den negativa energin först och du skall se hur mycket positivitet som plötsligt flödar in i ditt liv som du aldrig ens kunnat föreställa dig. När du kan lägga all din positiva energi på rätt saker och inte på personer som inte ger något tillbaka eller som hindrar dig att lägga energin på rätt saker. Pröva, gör det bara!

Jag har även tagit strategiska beslut om mitt företag som jag funderat på länge och väl, och även det blev fantastiskt bra. Det i sin tur ledde till andra positiva delar som jag inte såg komma. Samarbeten som jag bara kunnat drömma om.

Jag har alltid haft massor av positiv energi. Jag föddes glad och vaknar varje morgon glad med massor av energi. Jag har ett överflöd av energi överhuvudtaget. Att det tog så mycket av min energi för att hjälpa någon som inte mådde pyskist bra, och som ständigt behövde min hjälp år ut och år in, det var jag inte ens medveten om själv! Kanske för att jag hade så mycket energi ändå. När beslutet var taget så insåg jag ganska snart hur mycket kraft det gått åt. Så befinner ni er där. Gör något. Ta ett beslut.

När jag väl hade tagit beslutet att ta bort den negativa energin ur mitt liv så var det inte svårt alls utan helt självklart! Samtidigt känner jag mig stolt över allt det jag gjort under alla år, all den kraft jag lagt ner, utan att få någonting tillbaka. Alla utryckningar och stöd, alla samtal, alla promenader, att jag öppnat mitt hem, allt jag gett för att hjälpa till. Det finns saker jag inte kan skriva här men som jag själv förlorat stort på, allt för att vara snäll. Jag har vänt mig ut och in för att vara en superfin vän. Jag fanns där i vått och torrt, släppte allt jag hade för händer när jag behövdes, även om jag själv stundtals hade det jobbigt så satte jag alltid mig själv i andra hand. Jag var en riktigt vän som fanns där i vått och torrt.

Det är så förbannat skönt att slippa allt det där! Jag skulle naturligtvis gjort det väldigt mycket tidigare! Men man kan alltid vara efterklok och det tjänar ingenting till. Med facit i hand så är det just dom lite mer obehagliga besluteten, dom som är lite svårare att fatta. Det är oftast dom som leder till något väldigt positivt! Så ta det där lite obehagliga beslutet i ditt liv! Gör det bara!

Beslut kan verka svåra, men när de väl är tagna så framstår dom som självklara och man förstår knappt själv hur man stått ut innan!

Hoppas ni får en fantastisk torsdag!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Att sväva på små moln!

 • Marie

  Bra beslut Berith. När man är snäll på alla sätt och inte får något tillbaka så tröttnar man. Bättre att lägga sin energi på roliga och positiva saker och se framåt. Följer Dig på bloggen. Kul att se alla fina blommor, kuddar o plädar, dina gulliga vovvar mm. Önskar dig fortsatt glädje med ditt företag, jobb osv. Kram Marie

  • pretty Inläggsförfattare

   Tack snälla Marie,
   Vad glad du gör mig!! 🙂 Att få så fin feedback! Vill bara säga att din kommentar betyder väldigt mycket! Ja det är mycket bättre att lägga energin på positiva saker, det blir så mycket roligt som händer då! Tack igen och hoppas du får en fantastisk fredag och helg! 🙂 Hoppas vi hörs igen!
   Stor Kram
   //Berith