Att tro på sig själv! 2 kommentarer


Härom dagen skrev jag några meningar på instagram om vikten av att tro på sig själv. Jag drog en parallell med att när jag var liten så älskade jag färgerna blått och grönt och gärna i kombination och alla i min omgivning, inklusive min egen familj, sa till mig att dessa färgerna inte passade ihop.

Jag hade, enlig mig, en underbar mörkblå collegetöja och en stor grön kofta som jag älskade och ville ha ihop. och jag kavlade upp ärmarna på den gröna tröjan så det blå även skulle sticka fram. ALLA sa till mig att färgerna inte passade ihop, och jag tror min mamma skämdes lite för att jag gick om kring så, men hon ”lät mig hållas” som hon skulle uttryckt det. Jag envisades att använda just dessa färger för jag själv såg hur de LYSTE ihop och jag kunde inte förstå att ingen annan såg det.

Jag minns att jag undrade som barn om de vuxna var tokiga som alla envisades med att säga åt mig att färgerna inte passade ihop. Hade dom inte själva sett himlen och träden ihop, eller blå blommor med gröna blad. Jag förstod verkligen inte, men jag fick alltid svaret att detta var välkänt att dessa färgerna inte passade ihop!?? 🙁

När jag blev större så insåg jag att dessa människor fastnat i gamla övertygelser och inte längre vågade stå för något som inte någon annan sagt var ok! Redan som liten visste jag så väl vad jag ville och vad jag älskade och att jag skulle gå min egen väg och stoppades inte av att någon annan tyckte annorlunda. Jag brydde mig inte! Jag tänkte att det är deras problem.

Detta tog sig uttryck på olika sätt, hur jag klädde mig, vad jag hade för frisyr, och vad andra tyckte om det. Jag gillade att vara annordlunda, hade kanske inte så många kompisar utan några bästisar och jag var dessutom blyg som få. Den kombinationen var kanske lite annorlunda, Jag klädde mig inte som dom andra, jag gjode mina egna frisyrer och jag var blyg. Jag gick ut med hunden i hatt och nysydd känning och grannarna stirrade på mig som om jag var galen, och insdan av mig ÄLSKADE det.

Det jag därmeot inte tålde och reagerade mot tidigt var orättvisor och när någon var dum. Särskilt om det gällde någon annan! Då försvann allt vad blyghet hette och jag stolpade fram som om jag vore någon utsänd skyddsängel, och det har suttit i sedan dess. Jag har till och med varit i slagsmål många gånger för att jag tagit den svages parti! Jag är helt orädd, helt utan rädlsa för att jag själv skulle bli skadad! Min egen person kom i andra hand den utsattes i första! Jag minns så väl att skolan mobbade en tjej som gick i en klass under mig som hade tappat håret för att hon hade cancer. Det var den första gången som Berith 9 år blev arg på riktigt i skolan!

Med det sagt så vill jag säga till alla er därute, att tro på er själva, och att ingen kan säga till er vad ni skall älska eller inte älska! Hjärtat har aldrig fel! Ibland kan det dock vara svårt att reda ut vilket som är mest rätt, det som hjärnan säger att du borde, eller det som hjärtat ber dig göra! Följ ditt hjärta, men lita alltid på din magkänsla i uppkomna situationer, då blir det sällan fel!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Att tro på sig själv!