Baka godis inför jul – Bounty! 1 kommentar


Nu börjar tider med bak och mys inför jul. Jag bakar bara det jag tycker är gott eller fint och  jag struntar egentligen i vad jag borde eller skall baka. Jag tycker det är mysigt med fika-stunder. När jag var liten så hade vi fika två gånger om dagen en klockan 10:00 på förmiddagen och en klockan 15:00 på eftermiddagen.

Min mamma bakade de bästa av mazariner och förra året fick jag alla hennes mazarinformar och hennes hemliga recept! 🙂 Så självklart kommer det bli massor av mazariner.

Men idag tänkte jag ge er ett av mina absoluta favoritrecept och det är ett recept på Bounty! Perfekt till fikat. Man behöver faktiskt bara ta en enda!

Recept Bounty, ca 30 st

1 burk kondenserad mjölk (Brukar vara ca 297 gram)

2 dl florsocker

200 gram kokos (en påse)

4 msk kokosolja (finns att köpa på burk från Kung Markatta)

200-300 gram Lindt mörk choklad (denna är till att doppa dom eller rulla dom i)

Lägg alla ingredienser i en skål och rör till en jämn smet. Ställ smeten i kylen i minst 1 timma. Rulla dom till lagom stora bollar och ställ in i kylen eller frysen i ytterligare 1 timma. Smält chokladen i mikrovågsugn och doppa eller rulla dom i chokladen och lägg några kokos flarn på toppen.. Lägg dom på ett smörpapper på en skärbräda och ställ in i frysen 1 timma.

Voila! Ni kommer nu bli väldigt populära där ni serverar dessa! Jag lovar!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En tanke om “Baka godis inför jul – Bounty!