Förberedelser för gjutning av platta


Just nu pågår förberedelser för att gjuta den platta som skall bli en förbindelse mellan dom två huskropparna. Gången är tänkt att bli som ett litet smycke för huset med sitt glas och det vackra golv vi valt ut. Mer om detta senare!

Så i veckan har cementblandare hämtats och även betong så klart. Andra förberedelser blir så klart att flytta undan alla blommor. Sedan måste vi säkerställa att vädret blir bra när vi väl skall sätta i gång, om det börjar regna sedan är inte så kvistligt, utan då kan man lägga plast över, men just när man håller på är det bra om det är uppehåll!

Så upplägget blir nog så att det blir förberedelser i dag och gjutning i morgon, men det kan så klart ändra sig beroende på vädret!

Så här ser det ut just nu. Ni ser taket som går över från den ena huskroppen till den andra. Där skall den lilla plattan gjutas.

Här ser ni hur det ser ut stegvis. Först tog vi bort markstenen.

Grävde ner till det djup så denna plattan kommer på exakt samma höjd som de båda huskropparnas.

Blocken läggs på plats som plattan skall gjutas i och sedan skall det även armeras.

Grunden färdig!

Här ser ni att det ligger kilar i för att inte blocken skall flytta sig och plattsättning skall läggas på plats, genom att dela de befinliga stenar vi har.

Armering färdig. Ligger distansklossar i botten så att armeringen kommer på rätt höjd.

Allting färdigt för gjutning!

Sedan får ni just nu föreställa er hur det ser ut när det blir klart! Vi får som sagt se om vädret tillåter i helgen men det är det vi jobbar emot! 🙂

Önskar er alla en fin lördag!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.