Förmåga att säga NEJ!


Det finns faktiskt bara ett enda sätt att komma igång med sin träning och det är att ta sig i kragen! Det gäller här precis som i dom flesta andra sammanhang. Om man väntar på att man skall få den rätta känslan får man nog vänta. Det handlar om är att motivera sig själv och det är självklart att det bara handlar om att man gör det för sin egen del.

Det finns så måga fördelar med att hålla sig i form och motivera sig med att äta rätt och jag tror stenhårt på att den första perioden på 4-8 veckor, gäller det att bara vända sina vanor och ändra på saker och ting. Jag tror också att under den här perioden skall man inte ”unna sig någonting”. Utan detta är en period för att se att man fixar det, ett sätt att öva sin egen förmåga att vara konsekvent! Du gör det för dig och ingen annan!

Fördelarna överväger det mesta, man mår bra, kroppen kommer i balans, man går ner i vikt, man går finare hy, man kommer i sina kläder, man får kondition, man får bättre motståndskraft mot sjukdomar, man bygger upp sitt skelett, man blir starkare…det finns bara en evinnerlig massa fördelar!

Är det enkelt! Nej kanske inte alla gånger men det är också ett sätt att öva upp sin egen förmåga till karaktär i många sammnhang. På jobbet, hemma, på helgen, vid fika etc. Att planera sina dagar är en stor del av detta och man lär sig mycket av det också.

Denna bilden är tagen innan min operation och här kan ni se att jag är tvugen att hissa upp ögonbrynen för att kunna se…så det var innan en del av mitt problem, så nu får jag ta massor med nya bilder för att visa hur jag ser ut nu. Men det gör jag när såren läkt ordentligt…

Jag vet att du kommer känna dig duktig när du säger NEJ TACK till fikan på jobbet! Jag vet det! Eller när du väljer en sallad i stället för pannkakor på torsdagar eller vad det nu kan vara! Det är också något man måste öva upp, sin förmåga att säga nej! Den förmågan kan man sedan använda i många andra sammanhang och den kommer hjälpa dig många gånger. Jag skulle säga att 8 veckor är en jättebra startperiod och jag kan lova dig att när du gjort det i 14 dagar kommer du bli förvånad över hur enkelt det är! Tro mig!

Nu är vi i mars månad, och vänta inte på någon speciell dag, eller en mådag eller något annat. Sätt i gång bara. Själv gick jag bara från en dag till en annan. Jag slängde ut allting jag tidigare trott på och bestämde mig för att bara äta sallad och inget mer. Det var min egen mamma som fick mig till det. Utan henne hade jag nog aldrig startat och så visade det sig vara så enklet att min kropp inte längre behövde samma mängd energi och jag var inte ens hungrig. Det hade jag aldrig upptäckt om inte jag börjat med detta för man tror inte från ena dagen till den andra att kroppen inte längre behöver den energin som den tidigare behövde. Att det blev så när jag kom in i klimakteriet det är helt otroligt och jag vet inte vad jag gjort utan min mamma.

Nu har inte alla en mamma som min, och då finns jag här och talar om samma sak för er! Jag vill inte att någon skall behöva uppleva det jag upplevde när jag gick upp i vikt med 19 kg på 3 månader!

Kom igen nu där ute! Kan jag så kan faktiskt ni!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.