Fredagsmys och min åsikt om 100 dagar squat utmaning! 1 kommentar


Fredagsmys för mig betyder träning på gymmet, har tränat stryketräning denna veckan tis-tors, och tränar även i kväll, men på lördag och söndag blir det löpning!

DSC06424

I går körde jag en soft runda på gymmet då jag hade lagt upp ett träningsprogram för min väninnna som jag gick igenom med henne, vilket betyder att jag ändå tränade alla övningar som jag gett henne men med ”mina vikter” förstås!

Har sett att det är många som kör 100 dagar squat utmaning, och det är nog det dummast jag hört talas om på länge, faktiskt helt värdelöst. Det är naturligtvis för att dra till sig läsare genom att starta en ogenomtänkt utmaning. Skrämmande om ni frågar mig. 100 squats om dagen är allt annat än bra och det kommer inte att ge någon en snygg häck och varför slita ut lederna på vägen när det finns så många superbra övningar för att få en fast och fin häck som inte ens påverkar knäleden.

Det är egentligen ganska logiskt vi pratar normalt sett om att träna och vila muskler men helt plötsligt ska man enligt utmaningen träna samma muskel varje dag och man ger inte tydliga instruktioner om hur det skall gå till inte heller hur man skall göra med vikter. Så många människor står helt allvarligt och gör 100 squat om dagen för alla vill väl ha en snygg häck och instruktionen är tydlig på en punkt man får inte vila på 100 dagar och missar man bara en enda dag så måste man börja om från början? Allvarligt!!!  Jag tycker detta är fruktansvärt ansvarslöst och det är dags att någon tar ”bladet från munnen”. Sätesmuskeln är förvisso en stor muskel som tål mycket träning, men den behöver just därför mycket belastning för att växa och skall därför tränas tungt med tunga vikter och färre repititioner! Få repetitioner för att inte slita ut leder utan träna muskeln maximalt utan att slita ut leder och ligment! Squat är dessutom den övningen som är mest skadlig för knäleder som väldigt många har probelm med både unga och gamla!

För att få snygg häck behövver man göra ett antal olika övningar regelbundet för att få sätesmuskeln att växa och även äta bra så att fett försvinner över hela kroppen för man kan heller inte punktförbränna fett som jag hoppas att alla känner tilll. Träna häcken tungnt 2-3 ggr i veckan med ett antal bra övningar som inte ens behöver innefatta squat! Vila muskeln för att den skall återhämta sig och därmed också växa. Detta kommer ge er en snygg häck!  Ni som gör 100 squat om dagen kan glömma snygg häck för det är inget ni kommer att uppnå!  Man tränar inte sätesmuskeln varje dag, precis som med andra muskler så behöver den vila för att kunna återhämta sig och byggas upp. INTE VARJE DAG!

Det är bara någon som är totalt ovetande om muskler och träning som kommer på den iden att göra 100 squat om dagen för alla där ute som är alltifrån någorlunda tränade till helt otränade, ni kommer tyvärr inte få någon snygg häck för det krävs så mycket mer för att göra detta! Det faller på sin egen rimlighet och jag blir väldigt ledsen i mitt träningshjärta! Till på köpet kommer massor av människor där ute skada sina knän till ingen nytta och dom tror att dom gör rätt.

Rumpan behöver hög belastning och der räcker mer än väl med max 12 reptitioner x 3 (alltså inga 100 squat om dagen). Tränar man med hög belastning så skall man vila, då tränar man rumpan 2-3 gånger/ vecka. Man ska lägga på så mycket vikt att man faktiskt inte orkar att göra mer än 12 reptitioner x 3, och orkar man fler så höjer man belastningen. Vid konditionsträning kan med fördel istället köra crosstrainer som de flesta gym har. Den simulerar att du går i en trappa eller uppför en backe och är dessutom skonsam för just knäleder men tränar rumpan och även där höjer man belastningen efter hand och då får du även konditionsträning på köpet.

DSC06581

Hoppas ni får en bra dag nu skall jag fixa mig iordning och gå till jobbet


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En tanke om “Fredagsmys och min åsikt om 100 dagar squat utmaning!

  • R-M

    Så BRA sagt äntligen någon som skriver något vettigt gällande denna idiotiska utmaning, något en oerfaren tjej gör för att få uppmärksamhet så skrämmande och att så många går på det sen, hoppas bara inte de får skador av det.
    Ha en trevlig helg.