Golv beställt för vårt matrum!


I dag är äntligen golv beställt för vårt matrum som ligger i nedre plan i vår utbyggnad. Valet föll på en kermamisk klinker som är 60×60 cm i storlek hos Stigs Kakel i Högsbo i Göteborg. Jag lånade hem två plattor i förra veckan för att titta på det i rätt ljus. Trots att det tillhörde utställningen var det inga problem alls att få låna hem. De hämtade bara nya plattor på lagret.

Brädan som ni ser nedan är färgprov på det som skall bli vitrinskåp. Svårt att ta en rättvis bild men detta plattan kommer bli helt perfekt!

Stigs Kakel har en väldigt fräsch butik i Högsbo och det var där jag hittade plattan. I dag lade jag beställningen på vald platta med leverans i mitten på september. Anlednignen till att vi inte kan lägga golvet ännu är att vi får leverans av fönsterpartierna på nedre plan i vecka 34. Fönstren måste vara på plats innan vi kan lägga golven. Rekommenderar er verkligen att åka dit och titta.

Inte bara har dom en fin utställning utan dom har också en fantastisk service med all den kunskap som man behöver om man tänker lägga golvet själv. Om man inte själv har för avsikt att lägga golv eller kakla så har Stigs Kakel egna kakelsättare som kan göra jobbet.

Om inte annat är det en bra inspiration att åka dit. Dom har allt det senaste inom kakel och klinker och fin utställning med badrum och duschväggar och det man kan tänka sig inom det området och som sagt ett väldigt stort sortiment. Mycket fint att titta på!

Att lägga golv med stora plattor

Självklart kommer ni få följa oss när vi lägger golvet. Vilka verktyg vi använder och vad man behöver tänka på särskilt när man lägger golv med så stora plattor för det är inte helt enkelt! Det krävs lite extra precision. Det finns några saker man skall känna till att när man lägger golv med så stora plattor. Bland annat så blir det ganska påfrestande för kroppen. Ni kan föreställa er att ta en så stor platta som väger en del, och lägga ner på golvet på rätt stället med precison. Det går an att göra med en eller ett par plattor, men är du kommer upp i 50-60 plattor då börjar kroppen säga i från. Jag tror inte jag behöver säga så mycket mer. Vi kommer visa hur vi gör för att underlätta arbetet och för att inte påfresta kroppen så mycket.

Nu skall vi fixa lite mat här efter en långpromenad med vovvarna!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.