Handdukar från Designers Guild


Designers Guild har helt fantastisk kvalitet på sina handdukar, sedan många år tillbaka så använder jag ingenting annat. Men hur vet man då som kund att en handduk är av bra kvalitet och håller måttet och hur mäts detta? Handdukar mäts i något som kallas GSM som är en förkortning av engelskans ”grams per square meter”. Alla tyger har ju en vikt och detta mått för vikt och kvalitet på tyget inkluderar även handdukar. Hög kvalitet har generellt större uppsugningsförmåga och är tyngre d v s har en högre GSM.

En handduk kan ligga mellan 300-900 GSM, och det har ju också betydelse vad man skall använda sin handduk till. En handduk att torka disk med är ju generell sett tunnare och har då ett långt GSM.

Man delar in hanndukar i olika kategorier som ser ut som följer;

300-400 GSM är en lättare och tunnare handduk. Passar som diskhandduk eller badhandduk man har vid poolen som man vill skall torka relativt snabbt.

400-600 GSM detta är en handduk av god kvalitet, och för varje 100 GSM så ökar naturligtvis uppsugningsförmåga och kvalitet.

600-900 GSM dit räknas de så kallade Premium-handdukar som är lyxiga och i mycket hög kvalitet. Det tar också lite längre tid att torka en sådan handduk. Hit räknas Designers Guild Coniston som har 700 GSM, de är ljuvliga att ta i och underbara att torka sig med när man tagit ett bad eller en dusch.

Kvaliteten på en handduk avgörs naturligtvis också vad den är gjord av om det t e x är en blandning av olika material eller om det är av 100% bomull eller som i Designers Guilds handdukar där merparten är gjorda i Egyptisk bomull som anses vare en av de bästa. Samtliga handdukar hos Designers Guild är gjorda i 100% bomull utan inblandning av andra material. Så nästa gång ni skall handla en handduk skall ni naturligtvis fråga expediten om detta, om ni av någon outgrundlig anledning skulle välja att att köpa en handduk någon annanstans än hos Pretty Home Interior Design, så vet ni åtminstone vad ni skall fråga om. Sen får vi väl se om de kan svara på er fråga? 🙂

På hemsidan har vi paketerat handdukarna enligt följande;

6-pack Face Towel 33x33cm

3-pack Hand Towel 50x100cm

2-pack Bath Towel 70x130cm

1-pack Bath Sheet 100x165cm

I butiken kan ni naturligtvis köpa dem en och en om ni hellre vill ha det. Vi har hela sortimentet som ni kan se på vår hemsida http://www.prettyhome.se

Här kommer lite smakprov på våra handdukar, visst är de ljuvliga?

Saraille som går från ljust till mörkare i alla färger…ljuvlig!!

Saraille-Cobalt-Towels-main Saraille-Crocus-Towels-pod

Saraille-Lime-Towels-main

Sen har vi Olsson

olsson-peony-towels-pod olsson-cobalt-towels-main

Här nedan kommer de rutiga Quadretto

quadretto-pod

Layout 1 Layout 1

Sen kommer Coniston som har 700 gsm och finns i många färger …de två översta är nya för i år och heter Cloud och Almond

coniston-cloud-towels-towel-main coniston-almond-towels-towel-main

coniston-fern-towels-main coniston-lapis-towels-main coniston-camellia-towels-main coniston-pale-rose-towels-main coniston-turquoise-towels-main coniston-lemongrass-towels-main coniston-fuchsia-towels-main

Hoppas ni får en skön dag!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.