Hårt bröd och Panton Chair!!!


Jag bakade igår kväll, och Stefan fick sockerkakor och till mig så bakade jag hårt bröd med frön och pumpakärnor, solroskärnor mm.! Bland det godaste jag ätit faktiskt! Den enda något udda ingrediens som jag inte kände till var ”fiberhusk”, den köpte jag på hälsokosten, men jag såg att den fanns även hos Katrin Zytomierskas LCHF-klubb. Tänker fråmst på er som inte bor i någon stor stad och då kan gå in och beställa där! Vad gör nu fiberhusk då, jo det binder samman och gör så att brödet inte smular så mycket! Det går bara åt ca 1 msk per bak.

HÄR hittar ni det ! 🙂 (kostar 54 kr)

Receptet på mitt bröd hittade jag i en av mina favorit bak-tidningar ”Hembakat” och är dessutom glutenfritt. Jag älskar att baka men har tyvärr sällan tid, igår tog jag mig tid helt enkelt!

Brödet kallas ”Lindas fröknäcke” och receptet ser ut som följer;

Ugnen skall vara på 160 grader och brödet skall gräddas i mitten i ugnen.

3/4 dl mandelmjöl, 3/4 dl solrosfrön, 3/4 dl sesamfrön, 3/4 dl pumpafrön, 3/4 dl linfrön, 1 msk fiberhusk, 1/2 tsk salt, 1/2 dl rapsolja, 2dl kokande vatten. Granera med flingsalt innan du sätter in det i ugnen.

Rör ihop alla ingredienser så det blir lite geléaktigt. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper direkt på en plåt. Ta bort det övre pappret och skjuts in i ugnen! 🙂

Grädda brödet i 60-70 minuter. Låt brödet svalna och bryt det sedan i bitar! 🙂 🙂 Superenkelt och supergott!

DSC04461

Så här fint såg det ut igår kväll när solen gick ner!!

DSC04458

Vet ni vad, jag har ropat hem! Två fina ”Panton Chair” från Verner Panton för Vitra i rosa!!!! Stolarna som sällan finns i rosa kommmer bli en central del av skyltningen i höst!! 🙂 🙂 🙂 Love them!!!!

medium_item_73393_4d2c235b25

Nu måste jag skynda mig att komma iväg till jobbet så vi kan göra lite mer i utställningen! Bilder kommer förhoppningsvis i kväll! 🙂 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.