I oktober skall jag hushålla med resurserna – matkonto!


Hur gör ni med era matinköp? Jag har bestämt mig för att under oktober månad skall jag försöka att hushålla lite mer än vanligt med mina matinköp. Vill ni hänga på?

Jag tycker nämligen själv att jag köper alldeles för mycket och slänger dessutom en del som jag inte hinner äta upp. Så denna månaden skall jag ha en månad när jag försöker komma fram till vad en matbudget borde eller kanske snarare kan ligga på! Det går så klart an att göra ett sådant experiment när man egentligen inte behöver, men det är lite roligt tycker jag. Jag kan själv minnas situationer när jag verkligen behövt spara och då blir man otroligt kreativ och sätter nästan en stolthet i just det! Precis så kände jag mig i går när jag åkte och handade. Jag funderade på hur jag maximalt skulle kunna använda mina pengar.

Jag började min morgon med att åka och handla mat för att göra det som jag är bra på P L A N E R A min mat.

Så mina inköp blev bland annat 1,9 kg nötfärs, en falukorv med 87% kött, pasta från Barilla, tacoskal och massor av grönsaker, clementiner. Mjölk, smör och ägg, gräddfil och grädde!

När jag kom hem så började jag med att göra köttfärsbiffar av 1 kg nötfärs, av 500 gram gjorde jag Italienska köttfärsbiffar med basilika och soltorkade tomater. Sedan gjorde jag en äppelpaj och en hel plåt med kärleksmums så Stefan har något att fika. Kärleksmumsen frös jag in efter att jag rensat frysen!

Så nu har jag en hel gryta med köttfärsbiffar med lök och sås, som skall ätas med potatis, som skall ätas med massor med grönsaker. Jag har gjort två luncher till mig i veckan med Italienska köttfärsbiffar med hari covert!

På onsdag blir det tacos av de 400 gram köttförs som blev över och på torsdag blir det falukorv med potatis i form. Den kommer även att räcka för ytterligere ett tillfälle.

På fredag blir det pasta med zuccini och paprika (min favorit som Stefan lagar) Så jag har mer eller mindre fixat hela veckans mat för den facila summan av 582,00 kr. På lördag blir det fläskfilégryta. Wow, visst är det bra!

Mitt mål är att budgeten inte får överstiga 4000 kr, och då gäller det alla måltider på dagen! Om jag lyckas komma ner ännu lägre är det så klart en bonus!

Självklart har jag en del hemma och det räknas inte in, utan bara det jag köper och jag skall spara alla kvitton även om det bara är några liter mjölk jag köper!

Så oktober månad blir en månad när jag skall se hur mycket planering faktiskt hjälper. Självklart kommer jag försöka anpassa mig efter det som bet finns bra erbjudanden på, men jag kommer fortfarande välja svenskt så långt det går.

 

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.