Jordgubbstårta i 6 lager!


I dag har jag gjort en jordgubbstårta i 6 lager. Det har jag faktiskt aldrig gjort tidigare, men det finns en första gång för allt säger dom! Tårtbottnarna inhandlade jag så dom har jag inte gjort själv. Tårtan till midsommar hemma hos mig, består alltid av bara jordgubbar som är mosade med lite socker! Det gäller att göra den tidigt på morgonen så att den ”saftar till sig” d v s att bottnarna suger åt sig av fyllningen för det är då den blir som godast.

Det roliga med en hög tårta är att när man tar en smal bit så blir det ändå väldigt mycket tårta och det är perfekt att göra när man har många gäster och kanske inte har plats för flera tårtor, då kan man göra den på höjden i stället! Dessutom blir den superfin och det är så klart en del av alltihopa.

Så här gjorde jag…

Först av allt så sköljer jag av alla jordgubbar en och en och tar bort det gröna fästet. Sedan mosar jag varje lager för sig i en djup tallrik med en gaffel och tillför så mycket socker så att det fortfarande finns en friskhet i smaken kvar, det brukar räcka med en matsked.

När jag sedan lägger på fyllningen så är det viktigt att inte lägga en enda hög i mitten och breda ut, utan skeda ut det för all saft kommer annars i mitten och då kommer tårtan skjunka ihop just där så det är inte att föredra. Så man får inte ha för bråttom.

Jag lägger även en matsked grädde mellan varje våning.

Mums!

Sedan har jag sparat ett gäng för dekoration!

Sedan gör man så med varje lager. Jag lägger även jordgubbar allra överst och täcker över med grädde på sidorna och sedan dekorerar jag med endast skivade jordgubbar. Det år så jag vill ha det och tycker blir finast!

Mums! Nu skall jag bara få in den i kylen också! Längtar redan till fika!

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.