Köttfärslimpa


Inredning är en stor del av mitt liv, men man måste ju äta också.

Jag lagade något härom veckan som jag inte ens visste att jag gillade. 🙂 Jag gjorde köttfärslimpa och den blev så fantastiskt god att det var helt otroligt, så jag gör en idag igen

800g köttfärs, 1 gul lök, 1 ägg, svartpeppar, salt och 1 pkt bacon samt 2 dl grädde till såsen.

Riv löken och blanda med köttfärsen, ägg och kryddor. När du blandat alltsammans ordentligt, så slår du köttfärsen några gånger i skärbrädan så luften går ur. Formar den till en hög fin limpa och lägger den i en smord fin form (varför inte en fin Gerbera form) därefter lindar du baccon över limpan så det täcker över allt och tömmer därefter på 1,5 dl vatten i formen och ställer in den i ugnen i 45 minuter i 200 grader.

När köttfärslimpan är klar att tas ur så lyfter du upp köttfärslimpan genom att sticka in en gaffel i varje kortsida och lägga den på ett fat för att skäras upp. Därefter häller man av spadet från formen genom en sil ner i en kastrull, och smaksätter sedan såsen med grädde och reder såsen med t e x majsena.

Så här såg min köttfärslimpa ut i min limegröna Gerberaform, en liten större form som man har mycket anvädning av inte bara till köttfärslimpa.

köttfärs3

Därefter för att skäras upp.

köttfärs

Så här såg det sedan ut på tallriken med broccoli, avokado, kötträslimpa och underbar gräddsås.

köttfärs2

Behöver jag tillägga att hundarna också var mycket nöjda när även de fått smaka en liten bit. 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.