Läkarbesök hos neurologen! 1 kommentar


Jag brukar mest skriva om saker jag gör, och kanske inte alltid så mycket om mig själv. Senaste tiden har jag insett att jag vill försöka ändra lite på bloggen och skriva lite mer om mig och saker som händer. Bli lite mer personlig än jag kanske varit tidigare. Kanske har det med ålder att göra, vad vet jag. Jag är oftast positiv men även jag har delar som kanske inte alltid är så lätta att hantera men jag håller det oftast för mig själv.

I dag skall jag till neurologen på grund av nackvärk. Något jag inte riktigt vet varifrån den kommer. Nu tror jag att jag genomgått alla tänkbara undersökningar då jag från början har en whiplash-skada i nacken så vet jag inte om det har med den att göra.

Det började för många år sedan som ett synfel. Jag satt på bussen och kunde plötsligt inte fästa blicken längre. Jag blev rädd och fattade inte vad det var. Det blev suddigare och suddigare och det var som om det slog upp stjärnor i synfältet och jag kunde inte längre fästa blicken på något. Sedan kom en fruktansvärd huvudvärk. Då menar jag ingen vanlig huvudvärk, och jag som aldrig har/hade ont i huvudet trodde först att det var något riktigt allvarligt! Jag tog värktabletter och kunde knappt hantera huvudvärken. Jag insåg att när det kom blixtar och jag inte kunde fästa blicken, så skulle jag ta värktabletter i förebyggande syfte direkt, för tog jag dom för sent så var det kört. Jag blev rädd och gick till läkaren. Där dom bland annat gjorde en EEG-undersökning för att titta på nervcellernas aktivitet i just hjärnan.

När undersökningen var klar så kom dom fram till att jag hade någon form av, som dom kallade överkapacitet i hjärnan! Detta har jag haft under alla år. Huvudvärken har kommit och gått, men jag vet exakt vad som händer när jag inte längre kan fästa blicken.

Det som hänt på senare tid vet jag inte riktigt hur det relaterar till vart annat för jag kan liksom inte själv längre förstå händelseförloppet.

Mitt i allt detta så råkade jag ut för en bilolycka för ca 17 år sedan som resulterade i att jag fick en whiplash skada, det var första gången jag varit sjukskriven en vecka, men vägrade sedan att vara hemma och hade hjälp av en assistent de första 2 månaderna på jobbet och gick på rehab under de följande 2 åren. Hade en fruktansvärd smärta konstant i nacke och axel, något som gjorde mig deprimerad. Läkaren ville jag skulle ta anti-depressiv medicin men jag vägrade. Något jag är otroligt tacksam för att jag har en sådan konsekvent inställning till saker och ting. Livet går upp och ner, det kommer det alltid att göra.

Jag började istället träna styrketräning hårt och efter ett antal månader var smärtan borta. Jag körde enligt principen att efter som jag ändå hade ont, vad kunde bli värre! Rehab vågade inte köra hårt med mig så jag slutade där och tränade på egen hand, något jag är otroligt tacksam för idag.

För några år sedan fick jag problem i munnen. Jag trodde jag hade tandvärk.

Det resulterade för några år sedan att dom drog ut tänder för jag trodde jag hade tandvärk, tandläkaren drog ut dom han trodde jag hade hål i när han inte kunde se det på röntgen, och när inte tandvärken gick över drog han ut ytterligare en tand, och sedan var karusellen i gång. Tandvärken var kvar och flera av tänderna borta! Värken gick ner i kindbenet och upp i pannan. Jag fick ta värktabletter för smärtan var precis så som tandvärk. Fruktansvärd, och den kom och gick och jag kunde aldrig riktigt förstå om den kom när jag gjorde något specifikt. De trodde då att jag på något sätt fått en nerv i kläm.

De skickade mig till tandspecialist som slipade ner tänderna då man sa att det var tandgnissling, och att jag spänner käken. Sedan har man har skickat mig på rehab för att göra övningar för att se om det hjälper. Jag har varit hos en ergonom för att se om det beror på att jag sitter fel framför datorn, och fått ergonomiska hjälpmedel, men ingenting har hjälpt.

Nu har det eskalerat så jag har väldigt ont i nacken så ont så att jag inte kan hitta ett viloläge. Inte ens över natten när jag sover. Så idag skall jag till neurologen på Calanderska sjukhuset. Jag hoppas att vi hittar en lösning för att gå omkring med smärta är inget vidare. Jag är van vid det här laget men nu vill jag hitta en lösning för jag känner att det påverkar mig så klart i mitt dagliga liv och jag måste få något som hjälper mig med smärtorna.

Till och med jag kan inte förstå händelseförloppet i allt ovan, och jag blir inte klok på det. Nu skall jag till en neurolog och jag hoppas vid mitt liv att han hittar en lösning, men jag kan inte säga att jag är överdrivet positiv för jag har inte fått mycket hjälp innan.

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En tanke om “Läkarbesök hos neurologen!