Bladlöss på mitt persikoträd!


I söndags morse när jag kom ut med min vanliga kopp med kaffe så höll jag på att sätta kaffet i fel strupe. Jag upptäckte nämligen att löss angripit ett av mina fina persikoträd.

Jag släppte att jag hade och började genast med åtgärder. På ett persikoträd är det inte alls farligt att nypa bort blad som av någon anledning inte ser bra ut, det kommer ut nya!

Så jag startade med att ta bort dom mest angripna bladen och sedan gick jag in och blandade till det jag alltid gör när något fått löss, nämligen vanligt vatten och Grön Såpa, det funkar alltid klockrent! Jag blandade detta i en duschflaska så att jag kan spreja på alla blad och grenar. Sedan gjorde jag om samma precedur flera gånger samma dag.

När jag kom hem i dag så gick jag ut i orangeriet det första jag gjorde för att se hur det gått. Inga kvar! Alla döda och trädet ser fantastiskt ut igen! LYCKA!

Så om ni får ohyra så ta denna helt ofarliga blanding som dessutom inte är skadlig på något sätt. Jag blandar ca 2 dl med en kork Grön Såpa, skakar och sprejar!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.