Mer staket och pyssel om mat…


När vi byggde vår underbara köksträdgård så gjorde vi även ett underbart litet staket runt om för att göra det till en verklig liten oas och där hundarna också kunde strosa omkring ostört. Den sista biten fram till huset så satte vi kompostnät eftersom det senare skall byggas en terrass där. Eftersom vi håller på och bygger så mycket hela tiden och allting får en konsekvens av vad som sedan skall göras så bestämde vi oss för att ändå bygga staketet ända fram till nuvarande terrass och ta bort dom bitar kompostnät även om vi vet att vi senare kommer plocka bort staketet så är det så liten insats så det är verkligen värt det för utseendets skull. Både jag och Stefan är mycket för detaljer och står inte riktigt ut när det inte är så fint som det kan bli!

Så här ser det ut där vi skall sätta staketet! Eller så här såg det ut i morse i alla fall! 🙂

Därför bestämde vi oss för att åka och köpa lite virke idag tidigt på morgonen. Så vi har ett litet pyssel över påsk! 🙂 Snart har vi dessutom ytterligare en liten kompis som kommer springa omkring här och vi vill ju att han skall se sitt hem från den allra bästa sidan! 🙂 Eller hur!?

Som tur var hade Bygg Max i Torslanda öppet i dag!

Jag var även och köpte lite små blommor i dag för att förgylla min entré så här i smäll-kalla vintern! 🙂 Handlade även underbart fin buxbom och Skugggrönt som jag länge letat efter och inte hittat någonstans men nu äntligen! Fin kvalitet och till fantastiska priser!

Tömde mina krukor på komposten och tog in och skrubbade dom och satte sedan ny jord och fina blommor!

Det kliar verkligen i fingrarna för att få sätta igång och göra fint i min lilla köks-trädgård men det går inte eftersom det fortfarande är tjäle och det enda positiva med detta är förhoppningen om att alla mördarsniglar försvinner för gott! Tänk vilken känsla det hade varit.

Medans Stefan sågade och borrade i berget för att sätta fast stolpar till staketet så var jag på insidan och fixade lite påskmat. Det blev laxpaj som ni hittar receptet på HÄR.

Det blev en Janssons frestelse, lax och sill och de vanliga tillbehören och så dom helt underbara äggen i pastellfärger. När vi skulle äta sa Stefan, ”vi äter inte av dom för dom är så fina”! Självklart skall vi äta av dom, sa jag, det är så himla enkelt att göra nya! 🙂 Kul när någon uppskattar det man pysslar med i alla fall! 🙂

Precis när maten blev klar och innan jag sa ”klara färdiga gå” till Stefan så kastade jag in en sockerkaka till fikat i ugnen också som jag förberett och proppade den full med hallon! Så jag hoppas den blir god och fin att titta på när man skär upp den!

Lovar att komma med mer bilder lite senare i eftermiddag! Puss och kram och PUSS I PÅSK!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.