Min träning och nytt program!


I dag har jag äntligen fått mitt nya träningsprogram av min läkare och rehab. Inkluderat i detta skall jag promenera minst 30 minuter varje dag. När det gäller promenader så har jag i alla fall gjort och långt utöver de 30 minuterna. Det blev 16300 steg i förgår och i går kom jag upp i drygt 17600 Jag försöker nu komma i bra rutiner, sådana som jag själv gärna rekommenderar till andra, men då gäller det att följa det själv också

Så jag parkerar längre bort och går därifrån, jag tar en promenad på lunchen de dagar jag hinner, jag äter bara sallad till lunch med proteiner, och jag försöker verkligen lyssna på vad jag skulle sagt till någon annan, och så gör jag det! Där befinner jag mig just nu. Jag tar långa promenader när jag kommer hem, och lite beroende på hur jag mår så gör jag det helst innan middag.

Just nu måste jag komma till rätta med min nacke, på grund av detta har jag gått upp några kilo för vissa dagar har jag haft så ont i nacken att jag måste vila och vissa dagar har jag fikat fast jag inte borde för att jag helt enkelt tyckt lite för synd om mig själv. Jag går nämligen alltid till jobbet och det finns få saker som skulle kunna få mig att sjukskriva mig. Jag prioriterar alltid jobbet och så får jag vila när jag kommer hem. Just detta har gjort att jag inte alltid har orkat träna för jag har varit tvungen att vila nacken. Kanske inte alltid det roligaste upplägget men jag anser att det är så man bör tänka.

Nu hoppas jag att mina nya övningar skall ändra på detta och jag skall vända skutan. Det känns redan som om detta är rätt för det är en blanding av att det inte gör ont men lite som när man strechar, det känns och det är ganska skönt jag känner ansträngningen en stund efteråt så det måste betyda att det är rätt. Väldigt glad för detta.

Tänk att det alltid är så här, man kämpar man når sina mål och så händer något som gör att man kommer lite ur balans. Men vet ni vad, det är precis så här det är ii livet och det händer oss alla hela tiden. Det är det man måste lära sig att ändå äta rätt och försöka göra det man kan. Kan man inte röra på sig så måste man dra in på maten. I bland gör jag också tvärtom, och det är ok, bara man inser det och skärper till sig. För den enda som i slutändan straffas är faktiskt jag själv.

Den enda fördelen med mig är att jag aldrig ger upp! Jag har en svacka en kort tid och sedan kämpar jag alltid för att ta mig igenom och förhoppningsvis komma ut på andra sidan och ha lärt mig något. Men jag blir också svag i bland och tycker synd om mig själv och det som får mig att tycka synd om mig själv är oftast smärta.

Nu har jag mitt program, och jag har varit skadad förr och tagit mig i genom, så jag skall klara även detta. Hoppas ni får en solig eftermiddag. I kväll skall jag ut och gå!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.