Nytt vardagsrumsbord


Man kan ju leta hur länge som helst efter ett snyggt soffbord. Hur skall man tänka då, när man leter nytt bort? Här är några tips.

När du leter nytt bord så skall det ju först och främst bli en förändrig, förändringen kan ju bestå i material, form och funktion. Har man t e x ett funkishus med mycket räta vinklar och fyrkantiga rum, så kan det vara snyggt att bryta av den formen och välja ett runt eller kanske ett ovalt bord. Detta gör att det blir ett mer levande rum. Man skall också tänka på att sofforna behöver inte stå vågrätt utmed väggarna utan ställer man soffan lite på sned så lurar man ögat en aning.

Ett runt bord som är jättefint och som här bryter av formen mot övrig inredning, är den här pallen nedan som är klädd i ett tyg som heter Nabucco. Vi har lagt en glasskiva ovanpå. Glasskivan gör att bordet får alla funktioner man vill ha, det vill säga man kan ställa sitt glas vin eller sin kopp kaffe utan problem. Det som ytterligare adderar med detta bord är att tyget som pallen är klädd i adderar ju mjukhet till rummet. Pallen går att få klädd i vilket tyg man vill. Som ni ser har vi ytterligare brutit av formen från soffan genom att även lägga en rund matta under bordet. Denna pall finns i flera storlekar och former, som rektangulära, oval och som här rund och alla i en mängd storlekar och med olika typer av ben, i metall, olika träslag etc.

pall2 pall

Nedan lite exempel på fler modeller

button-stool domino-stool-furniture-main-1(1) balance-stool

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.