Omplanteringsdag!


Detta inlägg innehåller reklamlänkar i samarbete med Pretty Home

I går blev ytterligare en tidig morgon och jag ägnade förmiddagen till att plantera om massor av mina plantor. Kylan tänker tydligen hålla i sig och när jag tittar på väderleksrapporterna (som jag aldrig annars gör men jag vill bara veta grad-antal) så kommer det vara minusgrader i Göteborg i minst ytterligare 14 dagar. Den enda fördelen jag kan se med det är att antalet mördarsniglar kommer minska drastiskt. Det är bra!! Tänk positivt!

En del av mina växter har redan kommit så långt att det var dags för en omplantering. Det är så tillfredsställande på något vis att plantera om och titta på dom och njuta av att allting växer på. Som vanligt har jag satt ett antal ”nya” plantor och för mig betyder det sådant jag inte odlat så frekvent innan. I år har jag tänkt mig ett utbud av kål. Förra året provade jag squash som jag odlat innan men det blev ”för” bra så jag insåg att jag inte har användning för den mängden det blev så i år blir det troligen ingen squash.

Har planterat om samtliga tomatplantor och dom kan man helt enkelt bara plantera djupare när dom växer på höjden för dom skjuter ut nya rötter när man sätter dom djupare så det är ett perfekt sätt att plantera om. Då får man heller inte rangliga plantor för det vill man så klart inte ha.

Har även planterat om all kål och gjort ungefär likadant som med tomaterna, planterat ner dom något.

Så här såg det ut i går i vinterlandskapet. Jag har lagt in en ”vintermatta” i orangeriet för att jag är rädd om min vackra matta från Designers Guild

Har även satt två små lökar i varsin kruka! En röd lök och en gul lök för jag tänkte att de skulle slå rot och växa upp med stjälkar som jag kan använda i salladen! Perfekt för det finns inget godare i salladen, milt och som en extra krydda och superenkelt att göra! 🙂 Skall ta ett foto på dom!

Mina fina njurvinda och silvernjurvinda har kommit upp och ser fina ut, men de ser helt olika ut i växtsättet! Jag har satt 30 stycken av varje för de blev så himla fina förra året och dom använder jag flitigt i mina krukor för det blir så vackert och i affären kostar dom 59 kr styck. 🙂

Den första är silvernjurvinda…

… och den andra är vanlig njurvinda.

I går var jag och köpte mig en ny kruka/balkonglåda med självbevattning där jag tänkt att odla gurkor för gurkor behöver väldigt mycket vatten och jag skall testa om detta blir ännu bättre. Gurkor behöver man vattna ett par gånger om dagen så jag tänkte att detta skulle vara ett bra trick. Fick massor av gurka förra året och det vill jag verkligen ha igen!

Köpte även några fjärilar i går som jag skall sätta bland mina syrenbuddlejor till våren! Jag köpte dom på blomsterlandet för 29,90 kr/ styck!

Här är det -8 grader i dag. Ovanligt för att vara på västkusten och förfärligt kallt! Men det är bara att bita ihop. Jag vet inte riktigt hur man skall klä sig för sådant väder när man ändå skall vara inne på kontoret mesta delen av tiden.

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.