Över 120 frön sådda


I går eftermiddag satte jag över 120 plantor. Det blev både grönsaker och blommor och nu skall jag experimentera lite med hur tidigt jag kan sätta ut dom i orangeriet. Lite olika beroende på vad det är så klart.

I går blev det i alla fall, sallad, ruccola, spenat, gräslök, blomkål, grönkål och vitkål

 

När det gäller blommor så blev det dahlior, rosenskära, silvernjurvinda, njurvinda, lövkoja och petunior i 3 olika färger. Så härligt att få igång säsongen.

I dag skall jag sätta gurka och tomater som jag vet är perfekta att få i jorden redan nu för det experimenterade jag med förra året och gurkorna blev fantastiska!

Jag skall också så lite frön och sätta ut direkt i orangeriet. De andra som jag sått skall till stor del få komma upp här inne och sedan sättas i orangeriet. Detta för att förhoppningsvis få ännu finare plantor som blir ännu knubbigare och fina! Jag har ingen erfarenhet av växthus alls så detta blir ett spännande moment som jag inte alls vet hur det slutar!

Nu väntar jag spänt på att de skall komma upp och det tar kanske 1-2 veckor och strax därefter kanske jag måste plantera om dom. Det beror lite på vad det är!

Bilderna just nu är inte dirket fina, men dom kommer att bli om några veckor när allt kommer upp. Den där känslan. Jag har massor av krukor som jag så klart diskade när förra säsongen tog slut som ligger i långa rader så det är bara att sätta igång och så mer frön. Detta året vågar jag så lite mer, för man måste också räkna med att plantera om de små plantorna i större krukor och då gäller det att man får plants med allt.

Förra året hade jag samtliga fönster fyllda med krukor och jag har ett 15-tal fönster med fönsterbräden ändå. Så när man byter storlek på kruka då blir det helt plötsligt lite svårt! 🙂

Det skall bli så spännande att se vad och vilka möjligheter det erbjuder att nu ha ett växthus!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.