Mellokväll med god mat och dessert!


I kväll är det melodifestivalen och det har vi tänkt se. Vi har just gjort pizzor som jag ”skjutsat” in i ugnen som är mitt favoritrecept och som ni kan hitta HÄR på min blogg sedan flera år tillbaka i tiden, nämligen med typiska Italienska smaker med mozzarella, tomatsås, tomater, prosciutto och basilika. Utan basilika blir det inte samma sak så missa inte att ha färsk basilika på!

Sedan blev det en klassisk äpplepaj som snart skall in i ugnen och med marsán-vaniljsås! Älskar den vaniljsåsen och sedan kan vi få tycka att jag är riktigt knäpp.

När jag gör äppelpaj gör jag en dubbel smuldeg på 200 gram smör, 4 dl vetemjöl och 3 msk socker.

Jag varvar äpplen, kanel och socker och jag tar ca 1 dl socker då jag alltid väljer väldigt syrliga äpplen då jag gillar det.

Smulor på och sedan skjuts in i ugnen för den också! Mums!

Nu väntar vi bara på att Melodifestivalen skall starta! Ha en mysig kväll!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.