Den bästa pizzan som finns… 3 kommentarer


…är den hemmagjorda pizzan helt klart. Jag gör numera alltid små pizzor på Santa Marias egna pizzabottnar. Perfekta tunna och med min fyllning blir dom den godaste Pizza jag någonsin ätit.

Jag tar bottnarna och använder mig av den tomatsåsen med örter som finns att köpa till. Sedan tar jag ett paket av Ica´s egen Prosciutto och delar vare skinkbit i 5 små bitar som jag lägger som en solfjäder runt pizzan. Anledningen till att jag delar dom så är att annars så reser sig skinkan när den värms upp i ugenen för att den krymper.

Sedan skivar jag coctailtomater i tunna skivor och lägger runt pizzan. 6 skivor på varje pizza och mellan varja tomatskiva så lägger jag sedan mozzarella.

Jag använder en liten mozzarella och delar den i fyra delar och fördelar varje del jämt på pizzorna. En del mellan varje tomatskiva. Sedan strör jag riven ost över och sist med det absolut viktigaste så tar jag färska basilikablad.

Det måste, måste verkligen vara färska basilika annars blir det inte ens hälften så gott och så lägger jag 4-6 stora blad på varje pizza.

Jag sätter in pizzorna på 250 grader i exakt 9 minuter högt upp i ugnen.

Sedan klipper jag varje pizza i 12 lagom stora bitar så att man kan äta med händerna! Mums. I kväll blir det pizza! Lova  mig att ni provar. Det kommer bli supergott jag lovar er och bjuder ni någon på den kommer dom aldrig vilja äta någon annan pizza. Hemligheten är kombinatioinen av det som är på, den salta procciutto skinkan ihop med om färska örterna i basilikan är hemligeheten.


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 tankar om “Den bästa pizzan som finns…