Plockat lite blommor ikväll 2 kommentarer


I kväll har jag försökt att ta det lite lugnt och plockat en stor härlig bukett med syrener på min egen tomt i sommarstugan! Så här fin blev den!! Åhh så gott den luktar!!

DSC02790

Jag älskar att plocka blommor, när jag var liten kunde jag vara försvunnen i timmar för att plocka just blommor. Jag gick till mina ”hemliga” ställen och plockade blommor och trädde smultron på tråd!! Varje vecka nya ställen och nya blommor för just den delen av sommaren. Jag lärde mig vilken tid på året vilka blommor som blommade. När jag kom hem blev mamma oftast glad.. om jag inte varit borta för länge så hon hunnit bli orolig förstås!! 🙂 På den tiden fanns den inga mobiler att nå sina barn med, eller någon annan heller föresten…..och idag undrar man hur man klarar sig utan? Tänk vad skönt det var att gå ut i skog och ängar och veta att ingen kunde får tag på mig!

Så här fint ser det ut när vovvarna får slicka tallriken med glass och jordgubbar! Mums!! 🙂 När jag var liten hade vi egna stora jordgubbsland, så hela sommaren åt vi jordgubbar med möjlk och socker till kvällsmat varje dag!!! De jordgubbar som inte gick åt gjorde min mamma saft och sylt av och det som blev över frös hon in och gjorde kräm av på vinterhalvåret!!! Hmmm så fort jordgubbar finns i affären så köper jag det, de bästa vitaminer som finns!!! 

DSC02791

Hoppas ni får en skön kväll….själv måste jag jobba lite 🙂 !!

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Plockat lite blommor ikväll

 • MH

  Känner igen mig från förr när man var liten, men det kändes bra mycket tryggare då.
  Idag tror jag nästan ingen vågar släppa iväg sina små på äventyr i en skog. Tycker vår värld blivit otrygg, och det händer alldeles för mycket otäcka saker varje dag.
  Då kan man ju fråga sig varför? För inte har naturen i sig blivit nämnvärt förändrad, Moder Jord är som den är.
  Är din fot bättre? Jättesöta hundar, de är fina kamrater.

  Må så gott från Österlen/MH

  • pretty Inläggsförfattare

   Ja visst var det tryggare, men jag tror också att vi är lite mer rädda idag! Men det beror väl tvärr på allt som händer och som vi läser! Min fot är jättemycket bättre faktiskt 🙂 men jag har den lindad och haltar lite men känner att det går mycket bättre!! 🙂 Ja vovvarna är riktiga super kompisar! Just nu jagar min lille valp (den bruna) de andra två runt bordet! 🙂

   Ha en skön dag!!
   Berith