Recept
3 dl vispgrädde
1 vaniljstån
1 tsk vaniljsocker
5 msk strösocker
3 äggulor
5 dl mangosorbet
1 ananas
1/2 dl rårörsocker
2 passionsfrukter
1 lime
1 ask physalis
1 kruka mynta
Så här gör du
Vispa grädden.
Dela vaniljstången längs med och skrapa ut vaniljkornen.
Vispa ihop vaniljkoren, vaniljsocker, socker och äggulor pösigt med elvisp. Vänd ner den vispade grädden.
Häll hälften av smeten i sockerkaksformen och ställ den i frysen i ca 1 timma. Fyll med mangosorbet i sockerkaksformen och häll över resterande vaniljsmet ovanpå sorbeten. Frys i minst 6 timmar (gör den dagen innan så slipper du stressa)
Skala och tabort rotstocken på ananasen och skär sedan i små tärningar. Blanda tärningarna med rårörsocker och de delade urkramade passionsfrukter. Smaksätt blandningen med pressad limejuice.
Ta fram glassbomben 10 minuter inna servering. Vält den på ett kallt fat (om den är svår att få ur så doppa bunken i varmt vatten.) Skeda över fruktblandningen och garnera gärna med physalis och myntablad