Sjukvården i Sverige under all kritik!


I dag är en rörig dag. Stackars Stefan kan inte sova p g a smärta i sin arm där två senor är av och muskelfästet till biceps bara hänger i en tråd. Han försökte ringa sin läkare i går men fick inte tag på honom. Han blev istället ombedd att ringa kontaktpukten dit man ringer när man behöver hjälp. De säger att han inte kan räkna med operation förrän i December för de har varken läkare eller narkossköterskor så de har fått stänga av avdelningar! Alltså är detta sjukvården som vi i Sverige som vi betalar skatt för!!!???? Trots att han har dubbel prioritet? Nu pratar vi dessutom ”bara” om fästen i en arm som är av!!! Men om det inte blir gjort i tid så blir det livsavgörande!

Dessutom säger de till honom att han kan inte äta den medicin han fått för den är skadlig för njurar och lever men de kan inget göra för det måste en läkare skriva ut!

Jag känner mig maktlös och Stefan har enormt ont och har inte kunnat sova på en vecka minst på grund av smärtor! Allvarligt talat vad är det vi håller på med i detta land!

De säger att man måste vara frisk för att vara sjuk…och jag kan bara hålla med! Dom kan alltså inte ens hjälpa honom med smärtstillande trots att han inte längre får äta de smärtstillande han fått. Jag känner mig riktigt förbannad! Vart är detta land på väg och vart går våra skattepengar!

Vi läser nästan varje dag i tidningar om patienter som blir hemskickade trots att dom är svårt sjuka och patienter som inte får rätt vård! Allvarligt talat när skall våra högt betalda politiker ta tag i detta enorma problem vi har i vårt samhälle så att våra medborgare kan få den vård de faktiskt betalar för varje månad genom att betala skatt. Däremot kan de fatta beslut om västlänken i Göteborg utan att ha ett fullständigt ekonomiskt underlag och det som finns förstår de sig själva inte ens på och inser inte ens att det inte är fullständigt. De skall de skall representera oss medborgare i det samhälle där inte ens grundpelarna som sjukvård och förskola och skola fungerar! Var är vi på väg!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.