Tapetsera och hur man skall tänka på mönster och färg


I dag tänkte jag skriva lite om tapeter och dess inverkan och hur man skall tänka när man väljer tapeter.

Till att börja med så skriver jag det som kan verka självklart men som inte alltid är så självklart, och det är att välja med hjärtat och inte gå på trender, men det är inte alltid lika lätt som det låter. I bland kan det vara så att man ser något i en skylt som man tycker är fint och då gäller det att ställa frågan till sig själv, om man väljer den tapeten för att man sett den och den såg fin ut där, eller om det är en färg och ett mönster man ofta faller för, och där finns svaret.

När man väljer tapeter så anser jag att man skall räkna med att kunna/ vilja leva med dom i minst 10 år och då måste man välja med noggrannhet.

Om man inte vill göra det så kan man välja att ha så kallade fonder, som man från början vet att man kommer byta ut med tiden. Att tapetsera ett helt rum kostar både tid och pengar och då måste man tänka efter lite mer noggrant.

Det man kan göra är att välja mer neutrala tapeter för att komplettera med tyger. En typ av tapeter som jag alltid återkommer till är en tapet med vitt-i-vitt, den gör en gigantisk skillnad på väggen om man jämför med att måla efter som det finns ett skimmer i den och den går att kombinera i oändlighet med möbler, kuddar och tyger och därtill kan man lägga en fond som man kanske till och med tapetserar på en skiva och lutar mot väggen för att få det där lilla extra som sedan är enkelt att byta ut.

Det man måste tänka på när man tapetserar en skiva är att den är stadig så den inte sviktar eller böjer sig med tiden. Det vill säga ordentligt underarbete från början är viktigt att investera tid och pengar i för att få det bra.

Det finns många vackra tapeter men om man gör en skiva så kan man alltid byta ut den eller varför inte ha flera!

Det där får bli dagens lilla tips och hoppas ni får en fantastisk dag!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.