Träning och att börja träna styrka igen!


Nu skall jag återerövra styrketräningen i mitt liv. Jag känner att efter att nästan helt ha slutat, utom under sommaren då jag började sakta men säkert att vänja kroppen igen, så inser jag hur mycket den tränignen ger.

Jag har alltid varit en ”styrketräningsjunkie”, men efter hösten 2015 var jag tvungen att sluta tvärt för jag blev hastigt dålig. Jag kunde, under en väldigt lång tid inte träna, eller ens jogga/löpning, på grund av att jag kände mig svag. Det visade sig senare vara en hormonell omställning till klimatkeriet som fullständigt slog ut mig och jag fick isället hitta den form av träning jag kunde utföra (för träna måste man oavsett) så det fick bli promenader.

Jag försöker alltid lösa problemet. Kan jag inte träna tungt, vad gör jag då? I det fallet blev det promenader och det har jag fortsatt med, men nu börjar jag känna mig redo att erövra gymmet på riktigt igen. Hade jag inte promenerat så hade jag gått upp ofantligt mycket i vikt, så det är valet man gör. Jag är hellre ute och går alla dagar i veckan!

En del tycker gymmet är lite läskigt för att man inte exakt vet vad man skall göra där. Till er säger jag bara, be om en genomgång med en instruktör, det kostar nämligen inget extra när du startar på ett gym utan det ingår så att säga i servicen, för hur skulle de annars kunna få nya medlemmar.

Jag har skrivit en del om detta tidigare med program, men tänker att jag skall göra det igen när jag kommit i gång på riktigt igen. Det fantastiska med styrketräning är att du formar kroppen. Att du bygger muskler som är så viktigt att ha i livet och som faktiskt hjäper dig till stor del i livet när du råkar på saker som du inte kunnat förutse, då är det bra att ha en kropp som är i god form och en god form handlar inte om att vara smal utan det handlar faktiskt om att kunna ha en stark kropp och man kan vara smal ändå om det är det man strävar efter. Själv älskar jag muskler men har inte så mycket av den varan just nu och jag inser ju äldre jag blir hur viktigt just det är.

Så i dag efter jobbet så gick jag till gymmet och körde ett ganska tungt pass. Sedan gick jag hem och maten stod på bordet!
Så fort jag ätit så gick jag ut på en powerwalk på 8 kilometer. Så i dag känner jag mig verkligen stark. Alla som känner mig vet att jag alltid ger järnet, även om det inte är det jag råder någon annan att göra. Det är helt enkelt JAG! 🙂

KÄnner mig riktigt, riktigt duktig, och kan jag, då kan ni alla. Så kom igen. Bestäm er för rörelse t e x 1 timma om dagen. Det kan vara en promenad, cykling, jogga, gym, vad som helst bara det innebär att röra på sig istället för att sitta ner! 🙂 Deal?!!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.