Trolljägarna på TV3 1 kommentar


Var det någon av er som såg Trolljägarna på TV igår. Jag brukar som ni vet inte titta så mycket på TV men detta program ville jag gärna se.

Jag hoppas verkligen att de som haft besvär av detta slipper det i fortsättningen. Man blir oerhört ledsen att se vad det kan orsaka!! Jag tror också att de som sitter bakom dessa alias inte mår bra och behöver hjälp. De fall de tog upp på programmet i går var verkligen allvarliga och det gör mig ledsen att speciellt någon så ung som tjejen i början av programmet får utstå något sådant förfärligt med så hemska följder. Tror och hoppas att Aschberg gjorde en bra insats som får dom att inse att de inte kan fortsätta och att de fick en tankeställare.

Men det finns också många bloggare som överreagerar och kallar alla som har en motsatt åsikt för nättroll. De överreagerar så fort någon kommenterar något med avvikande åsikt! Det måste få vara så att man kan få ha en annan åsikt, det är precis det som kallas demokrati. Personangrepp som vi såg i programmet i går hör naturligtvis inte hemma på sociala medier men även detta gäller i allra högsta grad även bloggare. Det är inte ok att kontra med ett personangrepp bara för att en läsare gjort det. Tyvärr tycker jag mig se en hel del sådana från vissa bloggare, vilket direkt får mig att sluta läsa eller följa för jag har ingen respekt från sådana människor vare sig i verkliga livet eller på sociala medier. Har man valt att ha en blogg eller vara med i ett annat socialt sammanhang så måste man själv uppföra sig.

Varför skulle det var ok att en bloggare kommenterar tillbaka elaka saker till någon som redan kommenterat något som var avvikande, och detta förstår jag inte? Om man bloggar så får man i bland utstå avvikande kommentarer, men det är naturligtvis skillnad på kommentarer och direkta hot eller personangrepp. Men om bloggaren själv gör sig skyldig till liknande övertramp så är det precis lika illa. Det känns dock inte som om alla förstår det.

Jag har varit mycket förskonad mot nättroll, men jag kallar heller inte personer för nättroll som inte alltid håller med mig. Jag tror på ett öppet samhälle där alla får lov att säga sin åsikt och i bland kommer det någon elak kommentar men jag fäster inte så stor vikt vid detta för oftast så ser man att det enda de vill är att skapa debatt och dom lyckas hos vissa bloggare förvånansvärt enkelt! Jag är tvärtemot, jag ser gärna att de som är av motsatt åsikt läser min blogg och kommenterar för det är precis det som man lär sig saker av i livet. Att hantera motsatta åsikter är också en lärdom i livet, tänk vad tråkigt det skulle vara om hela världen bestod av ”ja-sägare”!

Ja det var min åsikt och jag är säker på att ni där ute har flera och andra synvinklar och visst är det härligt för det är precis så man kan lära av varandra och till och med kan ändra åsikt för att någon kommer med en helt annan aspekt på problemet. Kanske kommer någon med en synvinkel som inte jag tänkt på innan!

Hoppas ni får en bra onsdag!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En tanke om “Trolljägarna på TV3