Tvinga dig ut på promenad! 8 kommentarer


Jag vet hur svårt det är att komma ut på sina promenader nu när det är så himla mörkt. Tvinga dig själv bara. Det kommer kännas så himla bra när du om en månad kommer vara i mycket bättre form tack vare promenader. Dessutom mycket bättre form än vad du tror ”att bara promenader” kommer att ge dig. Promenader är det perfekta. Om man inte tränar stenhårt så behöver man inte heller samma mängd energi och det är mycket lättare att äta i lagom mängd.

Att jag skulle hamna här är nästan overkligt. Det är också därför jag vill få er alla där ute att förstå hur mycket en promenad faktiskt gör! Det gör otrolig skillnad.

Jag hamnade i klimakteriet och gick upp i vikt helt plötsligt från en dag till en annan. Detta var våren 2016 men redan hösten 2015 hade jag konstiga känningar i kroppen. Det blev värre och värre och slutade i katastrof. Jag som alltid tränat hårt och gillar att piska mig själv kunde helt plötsligt knappt göra något.

Så här såg jag ut då. Svullen till och med i ansiktet och här har jag 20 kilo mer vikt än jag har idag!

Därför vill jag säga till dig som är i klimakteriet eller av annan anledning inte kommer i gång! Börja promenera dagligen.

Försök inte att diskutera med dig själv varför du slipper ”just i dag”. Gör det bara, byt om utan att tänka, bara få det gjort! Till slut efter flera veckor så sitter rutinen där! Men du måste också vara beredd på att någon gång i bland så sviktar din övertygelse och just dom gångerna är viktigare än andra. För övervinner du då latmasken, då har du kommit otroligt långt. Du måste vara extra principfast dom gånger då du tvekar och vill hitta på något annat. Promenad först. Fritid sedan! Det är så du skapar en god vana! En vana du kommer tacka dig själv för. Jag hoppas innerligt ingen hamnar där jag hamnade, och jag kan ärligt säga att jag ALDRIG trodde det skulle drabba mig!

Kan jag, kan banne mig vem som helst! Jag hade yrsel, det svartnade för mina ögon så jag var tvungen att lägga all annan träning åt sidan. Jag som jobbat som instruktör i många år kunde inte ens genomföra ett eget styrekträningspass, än mindre en löprunda. Jag had ont  överallt. Kroppen kunde inte ens släpa sig fram, jag fösökte till och med tvinga mig att springa och gav upp efter 3 kilometer när jag fått koncentrera mig på att sätta den ena foten framför den andra. Jag insåg att något var fel.

Jag önskar jag kan hjälpa några i sin övertygelse att faktistk bara promenader kan göra en enorm nytta och faktiskt underverk!! Kilona kommer rasa om du gör som jag säger. Men det kräver minst en timmas promenad om dagen. Inga mellanmål mer än skivat äpple. Bara vatten att dricka och halva tallriken med grönsaker. Ja du skall äta dig mätt på grönsaker, annan mat som och det du verkligen tycker om skall du bara ha en smakbit av! Men det innebär också att du inte behöver utesluta någon mat. Du kan äta av allt om du gör det under kontrollerade former.

Så här ser jag ut idag! 20 kilo lättare än på bilden ovan!

Kom  igen nu! Kan jag så kan du det vet jag! Jag har gått ner 20 kilo, och det var lätt som en plätt. Även om det inte kändes så innan jag börjat. Men så fort jag satte igång och bestämt mig så var det lätt som en plätt! Jag lovar, men du måste börja utan att vika en tum från din plan.

Så i stället för att gå ner de 16 kilo jag lade på mig.  Så gick jag ner 20 av bar farten!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

8 tankar om “Tvinga dig ut på promenad!

  • Sonja

    Jag ser ingen skillnad av 20 kg mellan bilderna…verkar högst som 5 eller 8 kg kanske. Var hade du lagt de 20kg? I baken var man inte se det i spegeln??

    • pretty Inläggsförfattare

      Hej Sonja,

      JA du, vet inte riktigt vad jag skall svara på dina frågor. Som du ser har jag mer kläder på mig som döljer kroppen, och du ser även i ansiktet att jag gått ner en hel del. Det är i alla fall 20 kilo jag gått ner oavsett vad du tycker dig se. Jag vägde 84 kg på den första bilden och hade fullstäding panik. I dag väger jag 64 kg och det är lika med -20 kg, och nej ja lade inte på mig på något sepcifikt ställe utan jämt över kroppen. Kanske är det därför du upplever att det inte är så många kilo. Om du följer mig tillbaka i min blogg så kan du även se måtten jag hade innan och då kanske du ser tydligare.

      MVH
      Berith

      • Sonja

        ja, ok, i ansiktet syns det lite grann…dina 20kg + kanske inte var inte bara fett? ville bara säga att det inte syns vilket är ju bra!! (men förstår att du fick panik – mig hände det samma sak, men ’bara’ 14 kg, men de är rent fett och de syns!!)

        • pretty Inläggsförfattare

          Hej Sonja,
          Det är säkert så att en del av de 20 kilona var vätska eftersom jag gick upp väldigt mycket på väldigt kort tid. Jo det är bra att det inte syns på ett sätt, men jag gick från storlek 36 till storlek 44 och inga kläder gick på längre…och läkarna trodde det var sköldkörteln men det visade sig att min kropp hamnat i oblans till följd av klimakteriet.
          Hoppas du har fått ordning på din viktuppgång. Promenader har fungerat jättefint för mig. Jag kör 1 timmma varje dag! 🙂
          //Berith

          • Sonja

            Tack! Försöker sen några år att bli av med de. Gick upp de första tio kg väldigt snabbt…fast jag altid sköter kosten och räknar kalorier och kolhydrater, tränar på gym 3 ggr/vecka och simmar 2 ggr/vecka och ja, powerwalks blir det också en del på helgerna. Har ingen tid under veckan, pendlar > 2 timmar/dagen och sen mycket jobb osv…kilorna sitter som berg och vill aldrig försvinna…och minsta lilla avsteg ör ett kilo till …minst 🙁 men jag kämpar vidare!!

          • pretty Inläggsförfattare

            Sonja,
            Jobbigt! Jag kastade upp allt i luften och ändrade mina rutiner helt. Från att ha tränat på gym, spinning, löpning 5-6 ggr i veckan åt jag bara sallad under ca 6-8 veckor och bara skivat äpple till mellanmål och en promenad varje dag. Det gjorde att jag tog mig tillbaka igen. Förstår det är svårt om du pendlar! Hejja dig, kämpa på!!
            Ha en skön freedag Sonja!
            //Berith

  • Lena

    Jag har följt dig på din ”resa” och det är otroligt hur målinriktad och ENVIS du är som person…. Jag lägger också på mig över hela mig så jag förstår vad du menar att det inte riktigt ”syns”. Det är ju såklart en fördel.. Men man får ju inte glömma att 20 kg övervikt är lika mycket på dig/ mig som på någon som kanske bara lägger det på rumpa och lår, skillnaden är ju att det inte syns på samma sätt.

    Heja Dig… Skit bra jobbat tjejen.. 🙂

    • pretty Inläggsförfattare

      TACK vad söt du är. Precis så är det. Roligt att du följt mig det gör mig så klart glad! Ja, precis som du säger så finns det fördelar och nackdelar med att lägga på sig jämt, det syns inte lika väl. Men det gör fortfarande inte att viktn försvinner. Klart jag är tacksam att det lägger sig jämt runt min kropp, men det gör inte övervikten mer hälsosam precis! TACK söta du för dina glada och fina kommentarer. Gör mig jätteglad!!!
      Puss och kram
      Berith