VA-anläggning på Skeppstadsholmen


Idag har vi haft ännu en dag på Skeppstadsholmen med genomgång av VA-dragningarna. Jag är som man säger sammankallande för VA-grupperingen, d v s ansvarig för VA-anläggningen. Vårt område är egentligen ett koloniområde men ett mycket speciellt sådant. Inte direkt ett område man förknippar med ordet koloni. Det består av 122 stugor på 325.000 kvm mark som vi sköter tillsammans. Till skillnad från ett vanligt koloniområde så har vi tomter på mellan 1000-2000 kvm. Våra hus får ha en total byggnadsyta på 85 kvm. Dessutom ligger det precis vid havet så de allra flesta av oss har någon form av havsutsikt. Gamla regler sa att det var bara Göteborgare som fick köpa en stuga men idag finns det andra lagar och regler som inte gör det möjligt för oss att stoppa någon som kommer utifrån och vill köpa en stuga i vårt område. Området har en historia som koloni som sträcker sig nästan 100 år tillbaka i tiden.

Nu är det alltså dags för oss att äntligen få in VA i området och det skall bli väldigt skönt. Dock finns det regler i området som vi håller väldignt hårt på, och det är att ingen får bo permanent i området och man får inte ha sin folkbokföringsadress här, och har man ändå det, så är det enligt avtalet skäl för uppsägning.

Det är ett stort projekt att dra in VA i ett sådant kuperat område med i princip bara berg som vi har. Senast vi gjorde ett projekt av samma storlek var när vi drog in elektricitet i vårt området och det var lång innan min tid, närmare bestämt 1973.

Vi har nu gjort många dagar med genomgångar i kolonin, och de flesta har bjudit på dåligt väder, men i dag var det strålande solsken. Det är då man känner att nu är det inte långt kvar till den efterlängtade våren.

Så här såg det ut…… taget med min nya kamera Sony RX-100

DSC00189

DSC00191

DSC00194

DSC00195

Här kommer ett kort på våra entrerprenörer som gör ett kanonjobb!! Från höger, Ulf (även kallad Uffe Puffe) och arbetsledare Rolf (även kallad Roffe Poffe), sen längst till vänster har vi även Claes som ingår i VA-gruppen!

DSC00198

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.