Vilken konstig förfärlig morgon!


Man vaknar upp till att de har hittat Lisa Holm död, man kan inte ta in det. En 17-årig tjej som har hela livet framför sig! Varför finns det så onda människor! Hur kan någon ens överväga en sådan sak! Vad är det för avgrunds-människor som gör sådana här saker!

Som om inte det vore nog så sprängdes en bil bara några hundra meter från mitt hus i luften i går. I bilen satt 3 personer, varav en liten flicka i förskoleåldern. Två personer dog och den lilla flickan fick livshotande skador men även hon är nu död

Vad händer i vår värld. Det känns som något är på väg att hända i vårt samhälle där andra människor inte längre värdesätter andras liv på samma sätt. Att man kan skjuta, döda varandra. Hur skapas sådana människor och varför! Hur kan man ens överväga att ta någon annans liv, hur kan man ens överväga att skada en annan människa! Hur kan man ens överväga att skydda någon som har mördat någon annan oavsett vad skälet skulle vara och oavsett hur nära denna personen står en.

Jag har inte ord och jag tappar verkligen inspiration för allting som har med vackra hem och inredning att göra för det känns så oviktigt när sådant här händer i vår värld! Vad ska vi göra! Vad kan jag göra för att bidraga till en bättre värld så att unga tjejer och killar inte skall behöva en vara rädda för att något sådant här skall inträffa. Vad kan vi göra för att visa dessa människor att vi inte accepterar deras beteenden. Hur kan vi med civilkurage alltid gå emellan när vi ser något som inte står rätt till och stå upp för dom som är i underläge. Hur skall vi få tillbaka ett samhälle där vi inte behöver uppleva detta. Skall vi ha strängare straff? Skall vi ha mer poliser? Skall vi har mer frivillighetsorganisationer som är en vardaglig del i vår samhälle likt kvarterspoliser? Vad skall vi göra?

Jag läser att det var gästarbetare som tagit Lisa Holms liv, skall vi ha större krav på att få jobba i Sverige? Skall vi ha en större kontroll? Något måste göras!

Jag sänder mina tankar till Lisa Holms familj och vänner, jag vet att jag inte ens i närheten kan föreställa mig hur dom känner. Om jag känner så här som inte ens kände Lisa så måste de gå igenom ett rent helvete! Jag sänder all min styrka och kraft till dom i denna svåra stund som vi andra aldrig någonsin kan sätta oss in i. De kunde inte ha gjort något annorlunda, de har bara orättvist utsatts för det grymmaste någon kan utsättas för levande!

Jag vill också som en enskild medborgare passa på att tacka alla poliser och Missing People för de fantastiska insatser de gjort och gör! Tänk vilken fantastisk organisation uppbyggd helt på frivillighet! Vilka människor! Jag hoppas att våra politiker också inser att vi måste satsa mer på Polisen i vårt samhälle om vi inte vill se en utveckling som blir ohållbar framöver!

 

 

 

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.