Årets första kantarellsmörgås


En vecka innan midsommar har jag plockat kantareller!! Nu blir det årets första kantarellsmörgås till lunch. För er som inte vet det så är jag en riktig skogsmulle. Jag älskar att vandra omkring i skogen planlöst och kan vara borta i timmar. I bland ringer Stefan och undrar om jag har rymt eller kommit bort. Jag har också ett antal kantarellställen runt om Göteborg. faktiskt att det är första gången jag hittar så här mycket en vecka innan midsommar som är väldigt tidigt.

Årets första kantarellsmörgås
Årets första kantareller
Årets första kantarellsmörgåsar
Årets första kantarellsmörgås

Så här gör jag mina kantarellsmörgåsar

Årets första kantarellsmörgås smakar alltid lika gott. Jag steker dom i smör och låter allt vatten koka bort (svamp består av mycket vatten). Kryddar med salt och vitpeppar. Sedan lägger jag i ytterligare en klick smör och steker lite till. Smakar av och kryddar lite till om nödvändigt. Jag rostar sedan formfranska och lägger svampen på. Sedan är det bara att njuta. Jag vill inte addera något annat till kantareller för dom är så goda i sig själva!

Kantarellsmörgås

När svampsäsongen kommer så brukar det finnas en mängd nya recept men jag håller mig till mitt med bara ren svamp. Jag tycker det är absolut godast för det finns inget som slår den smaken.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.