Blommor från trädgården!


Nu börjar en magisk tid. En tid när alla blommor börjar slå ut, en efter en annan! Jag ÄLSKAR blommor från trädgården. Jag är den där personen som redan som barn plockade buketter till min mamma dagligen, och det har liksom aldrig slutat. Enda skillnaden är att jag nu plockar till mig själv. När jag är ute med hundarna den här tiden på året så hittar jag blommor överallt. Vackra blad att sätta i vas!

Blommor från trädgården!
Blommor från trädgården!

Duka med blommor är det bästa jag vet

I går precis som alla fredagar gör jag lite extra fint när vi skall äta. Att nu kunna plocka helt magiska blommor i trädgården som nästan är lite utomjordiska. Dom är så vackra så att dom är som små konstverk!

Förra åtet planterade jag två nya rosor och nu har det kommit stora knoppar på rosen och i går hade en börjat att slå ut. I morse när jag vaknade så hade rosen slagit ut. Se så vacker. När jag väljer blommor så har jag två kriterier, det skall blomma hela sommaren och de skall vara vackra utöver det vanliga. Jag tror jag uppnådde det med hästlängder.

Rosen i knopp

Här ser ni rosen utslagen som den var i morse när jag kom upp! Så magiskt vacker.

Utslagen ros från min trädgård
Utslagen är den helt sagolik

Just nu så blommar också alla Jättedaggkåpa och den blomman är vacker till precis allt med sina limegröna blommor och mörkgröna blad. Vilken skapelse!

JÄttedaggkåpa passar till precis allt

Blommorna är sagolika i sin utformning. Jag kan knappt fatta att naturen kan åstadkomma dessa skatter!

I år har jag satt alldeles för många Dahlior och jag hoppas att jag skall få njuta av dessa underbara blommor hela sommaren. Det finns nog ingen blomma som är så vacker!

Detta är min hobby

Att göra fint och lägga tid på dukningar och pyssla är min absoluta hobby. Jag bara älskar detta! Jag skulle kunna hålla på i timmar. Det är meditativt om man skall jämföra det med något och det gör mig så himla glad. Jag skulle kunna ägna dygnets alla timmar till detta! På somrarna när jag har en enorm tillgång av blommor älskar jag att lägga en förmiddag bara på att smycka hela orangeriet. Visst dom vissnar efter några dagar i värmen, men det är värt varenda minut och jag njuter hela vägen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.