I går gjorde jag Paella till middag. Jag verkligen älskar paella och jag förknippar det med resor till Spanien. När man sitter vid en strand och beställer in en Paella! Så gott! Världens godaste Paella är väldigt enkelt att göra själv och om ni vill göra en Paella på mitt vis så får ni receptet här nedan. Jag använder alltid färdiggrillad kyckling men det väljer man själv så klart.


Paella med kyckling och räkor
1 grillad kyckling
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
300 gram räkor
3 dl ris (vanligt jasminris går utmärkt)
2 hönsbuljongtärningar
6 dl vatten
2 stora tomater
1 röd paprika
1 citron
2 pkt saffran 0,5 gram
Salt och peppar efter smak

Gör världens enklaste Paella så här
- Börja med att hacka lök och vitlök.
- Skala av allt kött på kycklingen och ställ in i kylen
- Skala alla räkorna och ställ in i kylen
- Koka undertiden upp 6 dl vatten och lös upp buljongtärningarna
- Häll upp 3 dl ris i ett mått, så du har det klart
- Börja nu med att fräsa lök och vitlök i olivolja i en stekpanna
- Häll ner riset och blanda ner saffran och rör om ordentligt så allt blir alldeles gult och låt riset och saffranet fräsa i några minuter tillsammans med löken
- Häll sedan på den färdiga buljongen och sätt ett lock över. Dra ner värmen på 2-3 på spisen och låt det koka i hop under 15 minuter. Rör om några gånger under koktiden. Glöm inte att salta och peppra. Smaka av!
- Hacka under tiden tomaterna och paprikan och gör fina klyftor av citronen
- När riset har kokat under lock i 15 minuter är det dags att blanda ner kyckling, tomater och paprika. Blanda ordentligt och sätt på locket igen och låt koka i ytterligare 5 minuter.

11. Du tar sedan av locket och blandar i alla räkorna och låter dom ligga där några minuter. Jag brukar lägga de flesta ovanpå och dekorera med citronskivorna.

12. Nu är det dags att äta. Ställ pannan på ett underlägg på bordet och låt alla se den fantastiska Paellan när den är klar! MUMS nu är det bara att äta!

Special-ris eller inte till en Paella
Detta receptet är både enkelt och supergott. Många säger att man måste ha special-ris till paella men det går faktiskt precis lika bra med jasminris som jag använt. Ta det du har hemma. Detta är ett av mina favoritrecept och alla som blir bjudna har hittills älskat det! Värt att pröva. Dessutom är en Paella väldigt vacker på bordet med alla underbara färger!
Hoppas ni gillar mitt recept!