Att göra mönster med murgröna!


Jag är så himla stolt över mitt mönster med murgröna som jag lyckats åstadkomma! Det blev precis så fräckt som jag hade tänkt mig och jag tittar på det varje gång jag är på väg hem och beundrar det! Jag tänkte därför att jag ville visa er hur långt jag nu kommit på endast 5 månader. Att göra mönster med murgröna behöver inte vara svårt. Så jag skall ge er några tips.

Att göra mönster med murgröna!
Att göra mönster med murgröna!

Det är egentligen inte svårt att göra men man måste så klart rita ett mönster. Sätta upp en stadig kontstruktion som kan hålla mönstret över tid. Man måste också ha en möjlighet för murgrönan att växa i bra jord, då murgröna har ett enormt rotverk när den växer. Belöningen är total! Jag är så glad att jag lyckats planera min trädgård till perfektion med den lilla yta jag har!

Att trolla med ytor och växter

Att trolla bort en ganska tråkig vägg beroende på att det finns en slänt på långsidan av vårt hus. Det gör i stället för att bli tråkigt så blir det näst intill ett konstverk! Jag är verkligen stolt över denna vägg som jag med mycket tålamod lyckats åstadkomma. När jag köpte mina murgröna så köpte jag små ynkliga murgröneplantor som jag med fast beslutsamhet skulle göra till detta vackra mönster.

Jag lade ner mycket tid på att fundera vilken växt som skulle bäst skulle lämpa sig för detta ändamål. Jag kom fram till murgröna, även om den är starkt växande, skulle bli det bästa valet. En stor fördel och ytterligare en anledningen till att jag valde murgröna är också att den vintergrön. Kan ni tänka er något vackrare än att dessutom få möjlighet att njuta av denna vägg även höst, vinter och vår. Jag kommer med all säkerhet behöva ta bort några grenar varje vår som inte klarat kylan men i det stora hela så klarar sig murgröna bra över vintern.

Just nu är det bara den översta linjen som återstår och den är på stark tillväxt!

Jag är noga med att binda upp min murgröna ca 1 ggr per vecka så att mönstret blir precis så perfekt som jag önskar! Detta ger verkligen mersmak! Så om ni har en vägg som ni vill göra något roligt av så är definitivt detta en superbra idé. Men mitt råd är att planera noga och verkligen mäta ut ett mönster som perfekt passar på den avsedda väggen. Hoppas ni gillar mitt tips och känner er inspirerade!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.