Dags att planera min nyårsmeny!


Nu är det tid att tänka ut vad vi skall äta till nyår och dags att planera min nyårsmeny. Jag tycker det är så fantastiskt roligt att få planera och göra det bästa som båda tycker om. Vi firar alltid vår nyår hemma med hundarna av ett skäl och det skälet heter smällare och raketer. Jag har lyckats att få alla mina hundar jag haft genom livet att inte bli rädda för smällare bara av den anlednignen att vi ägnar alltid nyårsafton åt hundarna. Det har vi alltid gjort! Jag kan nämligen inte stå ut med tanken att dom skall behöva vara rädda!

Vi tittar på fyrverkerier i hop med hundarna

När det börjar närma sig tolvslaget så sätter vi oss på övervåningen vid ett av våra stora fönster i vinkel. Där har vi bra utsikt eftersom vårt hus ligger på en höjd. Vi sätter vovvarna i fönstret. Öppnar en flaska champagen och vovvarna får godis och får titta på fyrverkerier. Jag har alltid gjort samma sak att hundarna får vara med och titta på så att dom också ser vad som händer och inte bara hör höga smällar. Det vill säga det är inte bara något som smäller. Då sätter dom sig i stället och tittar på fyrverkerierna. Dom blir inte alls rädda! Så får dom en positiv förstärkan genom att få godis under tiden.

Så nu till nyårsmenyn som jag bestämt.

Förrätt

Räkcoctail enligt mitt recept. Självklart kommer jag ge er mitt recept och jag kommer publicera det en av dagarna denna veckan.

Räkcoctail

Varmrätt

Helstekt fläskfilé i ugn med potatisgratäng eller hasselbackspotatis (har inte bestämt mig ännu) och hemmagjord pepparsås

Dessert

Marängsviss på mitt sätt. Marängsviss äter vi varje år som dessert på nyår. Vovvarna gillar det också och dom vill också ha nyårsmeny så klart.

Marängsviss till nyårsdessert 2020

Jag kommer i vanlig ordning lägga upp mina recept på bloggen. Nu skall jag köpa lite nya blommor till nyår och hoppas att blomsterhandeln uppdaterat med lite annat än rött! Jag vill ha rosa och limegrönt! Önska kan man alltid göra, vi får se om min önskan slår in!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.