Recept på världens godaste Räkcoctail a la 80-tal


Detta är recept på världens godaste Räkcoctail a la 80-tal, jag garanterar! När jag var yngre var förätten Räkcocktail en av mina absoluta favoirter, sedan dess har mängder med uppdateringar gjorts. Jag tycker fortfarande att den klassiska är helt klart bäst så jag vill ha en klassisk Räkcocktail á la 80-talet!

Räkcocktail i sockrat glas
Recept på världens godaste Räkcoctail a la 80-tal

Sist jag gjorde denna räkcoctail var när min mamma var här i somras. Hon var helt salig och är hon nöjd så blir jag väldigt glad! Det är hela tanken när mamma hälsar på. Jag brukar även sockra glasen när jag gör räkcoctail bara för att det ser så fint och festligt ut.

Glasen jag använder är champagneglas från IKEA. Superfina och perfekta både för champagne eller för desserter och förrätter. Det blir extra fint när det är på fot.

Ingredienser till Klassisk Räkcocktail, 2 personer

Isbergssalladsblad för dekoration i glaset

400 gramräkor med skal (skalas så klart)

0,5 tärnad avokado

2 grön sparris lätt kokt och fint tärnad

4 cocktailtomater i fina klyftor (6-8 klyftor per cocktailtomat)

1 deciliter finstrimlad isbergssallad

2 små skivor citron till dekoration

2 msk fint hackad röd paprika

Dillkvist som dekoration

Spara några räkor till dekoration

Rhode Islandsås

0,5 dl majonäs

3 msk sweet chilisås

1-2 stänk tabasco (ta det försiktigt här)

0,5-1 msk saft från färsk citron (smaka av)

Salt och peppar efter smak

Gör så här

  1. Tag två glas på fot att servera räkcoctailen i. Lägg ett salladsblad i botten på glaset som blir en vacker inramning och dekoration. Gärna så dom sticker upp lite grand ur glaset.
  2. Skala räkorna
  3. Spara några räkor till garnering
  4. Hacka och gör i ordning allt som skall finhackas.
  5. Blanda räkorna med finhackad isbergssallad, paprika, sparris, tomater i en skål så det blandas ordentligt.

Gör Rhode Islands såsen så här

Ta en lagom stor skål och tillsätt majonäs, sweet chilisås och tabasco och blanda det ordentligt med t e x en liten gaffel. Tillsätt citronsaft och kryddor och smaka av och rör om ordentligt! Var noga med avsmakningen.

  1. Blanda sedan den färdiga dressingen väl med salladsblandningen
  2. Fyll upp glasen med fyllningen och garnera med skivade cocktailtomater, dillkvist, räkor och en liten citronskiva!
Recept på världens godaste Räkcoctail a la 80-tal
Räkcoctail med rhode islandsås

Dessa förrätter kan med fördel göras i förväg och så kan man sätta dit den sista garneringen precis innan servering! Mums detta blir så gott! Minns tider när vi satt på Hotel Rubinen i Göteborg och år räkcocktail och sedan var det dans hela kvällen!

Hoppas verkligen ni provar denna för då kommer det bli en favorit!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.