Eldkronor i rosa och gult till mina urnor


I söndags handlade jag nya blommor på stam. En sort som jag aldrig tidigare haft. Dom heter Eldkrona och skälet till att jag aldrig köpt dom tidigare är att dom alltid är röd/orange/gula och jag gillar inte den färgen. Men i söndags hittade jag Eldkronor i rosa och gult till mina urnor. Så fina! Luktade citrus och jag kunde bara inte motstå dom. Färgen är bedårande nästan lite sagolik.

Eldkronor i rosa och gult till mina urnor
Eldkronor i rosa och gult till mina urnor

Nu ”vilar” Eldkronorna sig i form i mitt orangeri eftersom det skall bli regn här så ville jag inte börja med att sätta ut dom i oväder! Så då får vila i mitt orangeri under en vecka eller tills solen tittar fram. Så vackra är dom och faktiskt är lite sagolika. Eldkrona skall man kunna övervintra i ett orangeri. Vi får se hur det går men jag har i alla fall fägring i urnorna i sommar. Dom gillar sol så jag hoppas dom kommer att trivas utanför orangeriet i mina urnor och behöver en del vatten. Har ni haft Eldkronor någon gång?

Eldkrona i rosa och gult

Plantera Eldkronor i urnorna till helgen

Just nu är urnora fulla med penseér som har växt till en kulle så jag har lite svårt att ta bort dom men jag väntar lite till innan jag plantarer dom. Eldkronan är släkt med Verbenan och blomman ser likadan ut som på en Verbena!

Eldkrona är släkt med Verbena
Eldkrona är släkt med Verbenan

Kanske skall jag plantera dom i urnorna till helgen med någont vackert runt om kring i rosa för att förstärka färgen på blommorna. Det sägs att den skall blomma rikligt hela säsongen. Vi får se. Spännande när man hittar nya växter som man aldrig tidigare haft!

Eldkronor behöver näring för att kunna blomma kontinuerligt hela säsongen och vill heller inte torka. Så jag skall tillföra flytande näring en gång per vecka så får vi se om jag lyckas med denna exotiska växt. Jag kommer självklart försöka övervintra den i mitt orangeri om den är fin hela säsongen och blommar som den skall. Kanske kan jag till och med ta frön från den och dra upp egna plantor i samma färg. Det är det som är så spännande med nya växter.

Eldkrona i rosa och gult

Nu skall jag bara hitta vackra Hortensia på stam i lila eller rosa till mina stora krukor på framsidan också. Sedan är lyckan gjord! Detta blir lite av ett blomster år för mig. Mycket blommor över allt med min nya del av trädgård på framsidan och det skall bli så spännande att se hur allting utvecklar sig framåt högsommaren.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.