En måndag behöver inte blir tråkig!


I dag är det måndag och en måndag behöver inte bli tråkig utan det handlar om vad man gör den till. Till saken hör att måndagar är en av mina bästa dagar! Jag tycker alltid det känns skönt med en ny vecka. Hur ser ni på måndagar?

I dag gjorde Stefan sin bästa köttfärssås med spagetti under tiden jag hade mina sista möten. Under lunchen så förberedde jag en rabarberpaj fast denna gången en stor paj! Så vi skall sitta i orangeriet och mysa och äta måndagsmiddag och efter middagen serveras varm rabarberpaj med vaniljsås. Sämre kan man ha det!

Måndagar behöver inte vara tråkiga

Rabarberna var verkligen stora så det gick bara åt 6 stycken rabarber till en stor paj! Jag delar dom största rabarberna på mitten och dom är tjocka och skär i tunna skivor!

En måndag behöver inte bli tråkig
En måndag behöver inte bli tråkig

Så himla stora och fina rabarber. Klart man måste göra rabarberpaj den här tiden på året! Detta är vardagslyx för mig!

Fyller formen med skivade rabarber

Sedan tillsätter jag ca 4 msk potatismjöl och 1,5 – 2 dl socker. Därefter massor med smuldeg och skjuts in i ugnen på 225 grader tills alla rabarber är mjuka.

Så en måndag betyder kaffe med rabarberpaj efter middagen! Nu skall jag gå ut och duka och göra fint!

Rabarberpaj med vaniljsås på en måndag

Sedan skall jag fixa kaffe och bjuda på paj! Mina vovvar får lite smuldeg med vaniljsås, då rabarber kan skada deras njurar! Så tänk på det. Bra att dricka mycket och särskilt mjölk när man ätit rabarberpaj. Ett gammalt husmorsknep. Ha en fin kväll alla underbara människor där ute!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.