En härlig dagstur stod på önskelistan!


Under sommaren hade vi tänkt att vi måste ta den obligatoriska turen till Österlen i Skåne. En härlig dagstur som stod på önskelistan! Stefan kommer ursprungligen från Ystad. Vi tycker båda att Österlen är så ofantligt vackert att vi varje år vid något tillfälle styr kosan dit. Vi kör inte snabbaste vägen utan kör på lite roliga småvägar. För att hinna med allt vi ville så gick vi upp klockan 04:00. Stefan gjorde i ordning äggsmörgåsar med kaffe som vi packade ner. Det är en av de traditioner vi har. Att sitta tidigt på morgonen på Österlen och äta medhavda äggsmörgåsar med kaffe och titta på den vidunderliga utsikten över havet!

En härlig dagstur stod på önskelistan!
En härlig dagstur stod på önskelistan!

Nästa år har vi husbil

Vår tanke är när vi får vår husbil att kunna uppleva och njuta lite mer av dessa turer. Vi spanade in lite ställplatser och annat inför nästa år. Vi kommer använda vår husbil att åka runt och uppleva saker och kommer inte ligga på någon campingplats. Vår intention är att uppleva många ställen inte ligga fast på ett ställe. Vi har en lång lista vad vi vill se och uppleva.

Vi brukar normalt ta oss från Österlens Vitaby och ända till Falsterbo Skanör. I år bestämde vi oss för att hoppa över det sistnämda. Vi var också en tur på Eklaholm. Ni vet TV programmet med Fredrik på Eklaholm.

Eklaholm Jätteverbena
Jätteverbena i en rabatt
En härlig dagstur stod på önskelistan!
Vacker plantering mot grinden i perfekt ljus
Badkar fyllt med blomster

Obligatoriskt stopp på Olof Viktors Café

På Olof Viktors Café i Glemmingebro har dom en härlig trädgård med massa udda utemöbler bland trädkronorna. Perfekt att ta med hundarna som kan sitta i skuggan och fika. Dom har dessutom bageri och delikatessbutik. Ett väldigt fint stopp helt enkelt!

Fika på Olof Viktors

Promenad i Ystads parker

Vi gjorde också en lång promenad i Ystad genom de vackra parkerna. Det var här jag såg Jätteverbenan första gången och ville ha likadana. I år hade dom flera planteringar med Jätteverbena men mot denna väggen var de verkligen vackra.

Jätteverbena i Ystad

Titta på de vackra lyktstolparna!

Vackra hus och gatlycktor

En gammal brandbil som dom kör sightseeing med i Ystad. Väldigt fint!

Det här huset har en speciell historia. Det sägs att byggaren inte fick betalt. Han gjorde utsnidade gubbar på fasaden och eftersom han var så arg på att han inte fått betalt så snidade han us Stalin som en gubbe. Det är gubben direkt på vänster sida om dörren.

En rolig förbudsskylt för hundar att det är förbjudet att bajsa här!

Bajsförbud

Vovvarna tyckte det var roligt och ville genast bli fotograferade med skylten. Klart man ställer upp!

Stefan vandrar i parken med vovvarna i en del där det rinner en liten å och där alla ankorna har fått en hemstad.

Väldigt vackra miljöer att vandra omkring i och hundarna tyckte det var roligt att få gå på ställen som dom aldrig tidigare gått på.

Det var vår lilla dagstur i går! När vi kom hem var hundarna helt slut och dom vill fortfarande bara sova!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.