Färga ägg till påsk är ett måste!


Det är ingen hemlighet att jag älskar att pyssla och göra fing. Jag älskar högtider för det ger mig lite extra utrymme att få pyssla lite extra, och påsken är pefekt för just det! Färga ägg till påsk är ett måste!

För mig är påsk en hälsing till våren och det är verkligen då man kan dra på lite extra färg och att färga ägg till påsk tycker jag är en skyldighet och ett måste för det blir så fint så att man blir salig! Dessutom är det verkligen enkelt att göra. Det enda man behöver är karamellfärg och vatten.

Lägg äggen i ett rostfritt kärl

Man kokar äggen. Tar upp dom och låter dom svalna. Tar ett rostfritt mått eller en kastrull (något som inte kan ta åt sig karamellfärg). Tillsätter vanligt vatten och blandar ut med den karamellfärg man önskar. Lägger ner äggen man vill färga och låter dom ligga en stund. Ta upp äggen lite då och då med en matsked för att kontrollera hur mycket färg dom tagit åt sig. En del ägg tar lättare åt sig färg väldigt fort, så man måste kontrollera varje ägg för sig. Lägg sedan försiktigt upp äggen på en tallrik så dom får torka lite. Dom blir så vackra att man blir lycklig!

Färga ägg till påsk är ett måste!

Fantastiskt fint att duka med på bordet! En skål med vackra färgade ägg. Jag brukar lägga dom på en plats i kylen så jag ser dom varje gång jag öppnar kylen. Små saker som gör mig glad!

Hur fint blir inte detta på en skala! Så underbart med en hel skål med ägg i kylen med härliga färger på! Äggen i rosa är så fina! Man vill nästan inte äta upp dom!

Som vanligt är det bara fantasin som sätter gränser!

Hoppas ni får en underbar dag!  

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.