En klassisk räkcocktail till Påsk 1 kommentar


Vad är hemligheten med en perfekt räkcoctail? Det är absolut en hemmagjord Rodhe Islandsås. En klassisk räkcocktail till Påsk känns både lyxigt och ett sätt att fira vårens ankomst.

När jag var yngre var förätten Räkcocktail en av mina absoluta favoriter, sedan dess har mängder av varianter gjorts. Jag tycker fortfarande att den klassiska är helt klart bäst, så jag vill ha en klassisk Räkcocktail á la 80-talet!

En klassisk räkcocktail till Påsk
En klassisk räkcocktail till Påsk

Jag minns somrar när jag satt på Rubinen (som det hette då) på Avenyn i Göteborg, och drack en drink och åt en räkcocktail!

Här kommer mitt eget recept på en PERFEKT räkcocktail med det godaste Rhode Islandsås som jag själv smakat! Ni måste testa. Det är såsen som gör all skillnad så köp inte färdig. Rhode Islandsås är dessutom superenkel att göra själv. En av hemligheterna är tabasco.

Om ni vill frosta glasen som jag gjort med rosa strösocker så tar ni bara en citronskiva och vänder glaset upp och ner. Gnider citronskivan mot glasets kant och doppar sedan i färgat socker! Superenkelt och så fint!

En egengjord Rhode Isladsås är i verkligen det som gör skillnad

Ingredienser till Klassisk Räkcocktail, 2 personer

400 gramräkor med skal (skalas så klart) man kan självklart köpa färdigskalade i lake

0,5 tärnad avokado

2 grön sparris lätt kokt och fint tärnad

4 cocktailtomater i fina klyftor (6-8 klyftor per cocktailtomat)

1 deciliter finstrimlad isbergssallad

2 små skivor citron till dekoration

2 msk fint hackad röd paprika

Dillkvist som dekoration

Spara några räkor till dekoration

Rhode Islandsås till Räkcocktail

0,5 dl majonäs

3 msk sweet chilisås

1-2 stänk tabasco (ta det försiktigt här)

0,5-1 msk saft från färsk citron (smaka av)

Salt och peppar efter smak

Gör din Räkcocktail så här

  1. Tag två glas på fot att servera räkcoctailen i. Lägg ett salladsblad i botten på glaset som blir en vacker inramning och dekoration. Gärna så dom sticker upp lite grand ur glaset.
  2. Skala räkorna
  3. Spara några räkor till garnering
  4. Hacka och gör i ordning allt som skall finhackas.
  5. Blanda räkorna med finhackad isbergssallad, paprika, sparris, tomater i en skål så det blandas ordentligt.

Gör Rhode Islands såsen så här

Ta en lagom stor skål och tillsätt majonäs, sweet chilisås och tabasco och blanda det ordentligt med t e x en liten gaffel. Tillsätt citronsaft och kryddor och smaka av och rör om ordentligt! Var noga med avsmakningen. Det skall vara lite sting i av tabascon.

  1. Blanda sedan den färdiga dressingen väl med salladsblandningen
  2. Blanda i räkor men spara några till garnering
  3. Fyll upp glasen med fyllningen och garnera med skivade cocktailtomater, dillkvist, räkor och en liten citronskiva!
Räkcocktail

Mums, nu väcks minnen till liv! Så gott! Detta är verkligen festligt att bjuda på och enkelt att göra och kan förberedas och ställas i kylen!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En tanke om “En klassisk räkcocktail till Påsk