Fika med påsktårta!


Denna vecka är en kortvecka eftersom det är påsk! Tänkte bara tipsa er om min tårta som jag bakade i helgen. Den blev väldigt god. Man måste fika med påsktårta när det är påsk. Det började med att jag hittat ett recept på nätet, men fick slänga alltsammans och börja om och göra det på mitt eget sätt. Receptet till min påsktårta hittar ni HÄR, den är fylld med hallonsylt och en marängvisp. Jag beskriver också hur jag gjorde marsipankycklingarna och dom är väldigt enkla att göra! Som vanligt är det bara fantastin som sätter gränsen.

Fika med påsktårta
Fika med påsktårta och dukning till påsk

Nu är det bara några dagar kvar till påsk och jag tänker mig att göra ytterligare en annan tårta till påsk. Vi får se om jag hinner, men självklart ger jag er receptet som alltid! Det är så himla roligt.

Härligt att dekorera med alla petunior som redan blommar hemma hos mig. Jag försöker toppa dom och på det sättet så blir det massor av blommor till mig!

Fika med hembakad påsktårta
Fika med hembakad påsktårta

Så här ser tårtan ut inuti, så ni ser att det är marängvisp i lagret och grädden ligger ovanpå innan marsipanen. Man behöver inte heller ha marsipan på sidorna som jag hade.

Så här ser tårtan ut inuti

Hoppas ni får en bra tisdag. Jag vet ännu inte riktigt vad vi skall äta till påsk. Om vi äter traditionell mat med laxpajer, Jansons frestelse och tillbehör. Vi får se vad det blir.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.