Klä granen med sidenremsor


Vi klädde granen redan tidigt i december. Så himla stämningsfullt och fint! Under vår gran har det redan börjat fyllas på med klappar vilket gör att det ser extra mysigt ut. I går började jag klippa långa remsor i siden för att klä granen med sidenremsor i tyg från Designers Guild. Det är fantastin som sätter gränsen som alltid. Det tillsammans med polkagriskrokar! I år skall julen bli extra mysig tycker jag och även fast jag inte hann med riktigt från början så har jag nu lyckats komma till en bra nivå tycker jag själv! En nivå som duger. Man kan inte sätta för höga krav på sig själv alltid. Huvudsaken är att det är mysigt.

Klä granen med sidenremsor
Klä granen med sidenremsor

Hos oss har vi en plastgran

Vi har en vacker platsgran som vi köpte för ca 3 år sedan. Vi köpte en som var lite dyrare, och jag tyckte då att den var lite för dyr för att vare en plastgran. Men den är riktigt fin och det har vi akdrig ångrat. Det bästa är väl att den inte barrar och inte behöver vatten, och när det väl är dags att ta bort så plockar vi bara ner den och återanvänder nästkommande år.

Julgran med polkagrisar

Förvaring av julsaker

För julsaker så har jag stora fina lådor i tvättstugan bakom skjutdörrar med lådor märkta för jul, påsk och midsommar. Den lådan med jul är så klart störst med alltifrån adventsljusstakar till annat pyssel man vill ha. Här har jag även mitt lilla förråd av ljus i olika färger för olika tillfällen! Man kan säga att under det senast året när vi alla var mer eller mindre i karantän då var jag väldigt nöjd med att jag alltid köper på mig saker för en lång period när jag handlar. Ljus är ett sådant exempel eftersom jag älskar att göra mysigt överallt och ha tända ljus. Vi har t e x alltid tända ljus när vi äter middag varje dag året om. Det gör att det går åt lite ljus. Men det är så himla mysigt tycker jag och ger en härligt och stressfri miljö. Att förbereda för middag och göra det mystigt.

Vackra rosor i olika färger passar mig
Detta rum har blivit vår favorit

Hundarna har sin lilla julgran för det vet ni väl att vovvar vill också ha jul. En julgran flylld med inslagna kexben i folie!

En jul i pastellfärger

Eftersom jag är en ”färgnörd” så kör jag ljus i lila, rosa och ljusgrönt i år! Så fint tycker jag. Bordgranen som jag gjorde med folie och små hundkexben och presentsnöre går i färgerna lila och rosa! Den pryder verkligen sin plats på matsalsbordet. Rosor i vackra färger och hyacinter i rosa som jag nu behöver byta ut och köpa nya. När hyacinterna blir så här stora och blommande så brukar jag klippa av dom och sätta dom i en vas i stället och så köper jag nya vackra hyacinter och sätter i glasen.

Adventsljusstaken i köksfönstret blev lila i år och XMAS är tapetserat med tapeter från Designers Guild, helt i min smak med glada färger!

Önskar er en underbar helg och lördag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.