Nu börjar det växa ordentligt i vår hydroponiska odling! 2 kommentarer


Jag visade er häromdagen hur vi byggt en ny hydroponisk anlänggning. Nu börjar det växa ordentligt i vår hydroponiska odling på bara några få dagar. Så här ser det ut redan. Förstår ni hur fort det går och vilken fördel det är att odla så här!

Hydroponisk anläggning av avlopppsrör som vi byggt!

Belysning är viktigt för att få det att växa

Nu har vi även fått beslysning vilket så klart hjälper det hela på traven. Eftersom det inte är ljust så många timmar om dagen. Stefan har nu i stället vänt hela anläggningen så det växter inåt rummet. Hela anläggningen är upphängd i ett fönster. Vi har sått en rad av varje sort vi ville ha. Överst har vi sått basilika, sedan dill, ruccola och isbergssallad. Alltså fyra olika grödor som vi använder mycket av.

Det kan inte bli mer närodlat än så här

Dels så blir det så närodlad som det kan bli. Sedan vet vi att det är ekologiskt odlat utan tillsatser! Så fantastiskt. Man skall inte heller glömma smaken av det man tar direkt från en odling.

Här ser ni hur odlingarna växer efter bara ett par dagar. Helt otroligt!

Här ser ni dill som börjat komma så fint bara efter några dagar ser den ut så här.

dill odlad i hydroponisk odling
Dill som kommit upp efter bara några dagar!

Sedan har vi isbergssallad som var det som kom upp allra först. Redan efter 2 dagar visade den sig.

isbergssallad i hydroponisk odling
Isbergssallad är den som var snabbast!

Även basilika växter väldigt snabbt och den har också visat sig överallt! Vi har gjort 5 krukor av varje sort. När vi sedan tar en kruka så kommer vi direkt sätta en ny för att på så sätt alltid ha färska grönsaker och kryddor.

Basilika
Basilika har också tittat upp överallt!

Den enda som ännu inte blivit grön men som vi ser är på väg upp och att fröna sväller är Ruccolan så vi väntar på att den skall titta fram under dagen.

Ruccola
Ruccola som är på väg att komma upp ur sitt frö!

Förstår ni vilken fantastisk anläggning vi byggt. Detta är bara ett försök för att vi sedan skall göra den ännu större. Vi ville första pröva att det fungerade och det fungerar långt över alla förväntningar så detta blir riktigt roligt!

Tänk vad man kan åstadkomma med en sluten anläggning med vatten. Så enkelt och vilket bidrag till ett sjävhushåll! Jag som har en liten köksträdgård behöver alltså inte odla sallad där utan det har jag i min anläggning på insidan! Om ni vill se hur vi byggt våra anläggningar så hittar ni flera tips HÄR.

Önskar er en underbar fin lördag!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Nu börjar det växa ordentligt i vår hydroponiska odling!