När man får ha en dialog med sig själv!


I dag på förmiddagen så kände jag att jag inte skulle orka löpning i dag. Det är vid sådana tillfällen när man får ha en dialog med sig själv och försöka komma fram till bästa lösningen. Lösningen blev att jag lyckades övertyga mig själv att göra en powerwalk på löpbandet. Det började med att jag tänkte ”jag springer i 10 minuter i alla fall”. Det slutade med att jag sprang på 8,5 km fart i 30 minuter. Det är sådana här ögonblick man känner sig stolt över sig själv och glad för att träningen verkligen börjar visa resultat på mer än ett sätt!

Vad är det jag försöker säga med detta? JO, jag brukar försöka tänka i mål, och hur det blir med målbilden om jag bestämmer mig för att ”inge orka vissa dagar”. Den blir inget bra! Då brukar jag fråga mig själv om jag verkligen vill ha en ännu tuffare väg fram till mål med risk att förlora motivationen. Svaret brukar i 99,9% av fallen bli NEJ det vill jag inte riskera. Alltså är någon träning bättre än ingen. På något sätt blir man då så motiverad att man lyckats övertyga sig själv! Nu gick det ännu bättre än förväntat och det gör att nästa gång jag hamnar i samma situation då kan jag tänka på detta och hur det blev!

Så med det sagt så vill jag säga er att försök motivera er själva på det bästa sätt ni kan. I bland måste man rent av tvinga sig att träna. Träna gör man för att hålla sig frisk och hålla kroppen ung! Vem vill inte det!?

Här har solen skinit idag! Så mysigt med promenader i kylan med sol. Nu blir det snart laxpaket för både oss och vovvarna så klart!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.