Nya äventyr med husbilen!


Nu har vi varit på nya äventyr med husbilen. Vi kom hem sent i går kväll och har verkligen njutit av vår ledighet! Vi har varit På västkusten i Bua och sedan tog vi oss till Öland runt och besökt den nordligaste till den sydligaste punkten. Vår färd har gått dit det skulle vara fint väder och vi har haft underbart väder hela veckan.

Nya äventyr med husbilen!

Vi övernattade i Bua Hamn på vägen ner. Ett helt fantastiskt ställe som nu är vår favorit. Sedan drog vi till Öland och vårt första stopp blev i Borgholm. Där hittade vi en ställplats som inte kostade någonting mitt i centrala Borgholm. Allt annat var fullt men det fungerade jättebra och tillsammans med flera andra husbilar så stod vi perfekt. På kvällen så strövade vi omkring i centrum och det blir mycket promenerande vilket är bra för både oss och vovvarna.

Sedan bar de av och vi har utforskat dom delar av Öland som vi inte redan sett när vi var på Böda strand tidigare på säsongen. Det blev många fina hamnar och i den sydligaste spetsen besökte vi Långe Jan. Det är roligt att se var vi kanske vill åka framöver.

Mörbylånga på vägen hem

Höjdpunkten var en camping i Mörbylånga. Där var det varmt och skönt och blåste en ljum vind i strålande solsken och vi hade en plats precis vid havet. Inte många som campade och ingen Camping som jag kan rekommendera mer än just läget. Faciliteterna hade låg nivå men vi hade el och kunde sköta oss själva och det kändes underbart! Platsen för husbilar var helt fantastsik.

På kvällen lagade vi hamburgare och gjorde potatis i vår nya Airfryer som är fantastisk. För att inte tala om vår Nespresso maskin som vi kan använda så fort vi har tillgång till el. Livet blir helt enkelt underbart.

Nya äventyr med husbilen!

Paradisverkstaden på Öland är värt ett besök

På vägen hem så åkte vi igenom Färjestaden då jag ville besöka Paradisverkstaden. För er som inte känner till det är det keramik konst med bland annat pumpor som ljuslyktor och är helt bedårande. Dit måste ni bara åka bara för upplevelsen. Tyvärr hade de inga pumpor i ”mina färger” denna gång. Det betyder att det fanns nästan bara naturfärger och det är inte min melodi. Men en enormt fin butik med möjlighet till fika i trädgården. Jag köpte i stället två helt underbar plädar i svart-vitt-grått i merino-ull som jag tänkt ha i husbilen.

Ännu en besök på Skrufs Glasbruk

Vägen upp genom Sverige tog vi genom glasriket och jag fick möjlighet att än en gång besöka mitt favorit-glasbruk Skruf Glasbruk för att köpa ytterligare 4 stycken vaser i serien Kolonn. Så vackra och perfekta att sätta blommor med små buketter i. Köpte även två mindre vaser för mina oändliga buketter som jag älskar så mycket att arrangera!

Vi kom hem sent i går kväll

Sent i går kväll tvättade jag kläder och handdukar för man vet aldrig när vi bara vill sticka i väg igen! Det är verkligen ett äventyr och vi älskar det så mycket. I morse sov vi lite extra länge för både vi och vovvar var trötta! Härligt att vakna upp ännu en dag till solsken. Jag har förstått att det varit oväder i Göteborg men det var ett av skälen varför vi drog söderut. Vi är så nöjda med vår härliga vecka.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.