Lättlagat på Öland


Nu börjar vi verkligen vänja oss vid vårt husbilsliv och hittar bra rutiner som fungerar för oss. Det blev lättlagat på Öland i går kväll. Jag är förstås fortfarande lite handikappad sedan jag har skadat handen men det blir bättre dag för dag.

Lättlagat på Öland
Lättlagat på Öland

Att hitta bra och lättlagad mat

Det gäller att hitta bra mat och med variation och gravad lax med dillstuvad potatis är så himla gott och väldigt enkelt att göra. Ni hittar mitt recept HÄR på dillstuvad potatis. Laxen köper jag färdig och potatisen skivar jag innan jag kokar och sedan gör jag såsen i en separat kastrull. När allt är klart så blandar jag ner potatis och klipper färsk dill över alltsammans.

Gravad lax med dillstuvad potatis

I går landade på Borgholm på Öland men kunde inte hitta någon ställplats som vi gillade. I stället hittade vi en parkering där andra husbilar stod som vi kunde stanna på. Eftersom vi kan lösa allting utan att vara uppkopplade på el så fungerade det utmärkt. Vi kan ladda våra mobiler och annat med hjälp av vårt bodelsbatteri som också laddas med hjälp av den solpanel som sitter på taket.

Vi fixade en mysig middag med en flaska champagne. I morse gick vi upp strax innan 08:00 och vi sover så himla gott i husbilen och det konstiga är att det gör även vovvarna. Vi vaknar alltid före dom. En morgon vaknade jag dock av att Fonzen satt och spanade ut genom fönstret. Han hade skjutit undan gardinen och tyckte att det var toppen. Så vi trivs alla väldig bra och jag tror hundarna uppskattar det särskilt mycket eftersom dom hela tiden är med 100%.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.