Recept på dillstuvad potatis serverad i Strömstad


I går lördag strax innan lunch så fick vi ett infall att ta en tur med vår ny-smyckade eftersom jag sytt klart alla gardiner, drapperier och kuddar. Jag åkte snabbt ner till Ica och handlade gravad lax och färskpotatis, en grillad kyckling och tillbehör till en Ceasarsallad och färska jordgubbar och sedan var vi på väg!

Recept på dillstuvad potatis serverad i Strömstad
Recept på dillstuvad potatis serverad i Strömstad

Jag tänkte att jag skall dokumentera vad vi lagar i husbilen för mat och just denna dag var det dillstuvad potatis med gravad lax på matsedeln. Lätt och snabbt att göra och supergott!

Vi åkte in i alla dom små kustsamhällena från Hunnebo och upp till Strömstad. I Strömstad stannade vi husbilen på ett ställe som heter Lagunen och ställde oss för natten. Stefan fixade utsidan och jag lagade mat.

Jag har längtat efter dillstuvad potatis med gravad laxi flera dagar. Vi till och med letade efter det på restauranger i Skåne men det fick nu bli min egen istället. Dessutom väldigt enkelt att tillaga eftersom jag köpte färdig-gravad lax på Ica. Här kommer mitt recept på dillstuvad potatis.

Enkelt recept på dillstuvad potatis
Enkelt recept på dillstuvad potatis

Dillstuvadpotatis, 2 personer

400 gram färskpotatis

Smör 4 msk

Vetemjöl 4 msk

Lättmjölk 6 dl

Rikligt med hackad dill

Salt och vitpeppar efter smak

Gör Dillstuvad potatis så här

Börja med att skär den skalade potatisen i färdiga lagom bitar för stuvningen. Jag tycker om när det inte är för stora bitar. Koka potatisen mjuk i saltat vatten.

Smält smöret i en kastrull med höga kanter. Drag av kastrullen från värmen. Vispa eller rör ut mjölet ordentligt. Tillsätt hälften av mjölken och krydda med salt och vitpeppar och smaka av. Koka upp under omrörning, men inte på högsta värme för då är risken att det bränner i botten. När det börjar tjockna så häller du i resterande del av mjölken och låt det koka upp.

Häll därefter ner dom färdigkokta potatisarna och rikligt med grovhackad dill. Säkerställ att du kryddat ordentligt innan servering. Jag brukar spara lite hackad dill för att strö på när man lagt upp dillstuvad potatis på tallriken.

Enkelt recept på dillstuvad potatis

Där fick jag mitt lystmäte tillfredställt i härligt solsken i Strömstad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.