Utrustning och teknik vi valt i vår husbil!


I dag tänkte jag skriva några ord om hur vi upplever vår nya husbil så här långt med den utrustning och teknik vi valt i vår husbil. När vi valde husbil så valde vi utifrån att vi vill kunna ställa oss var som helst, och inte vara beroende av Campingplatser. Vi har prövat både och och tekniken fungerar enligt våra förväntningar.

Utrustning och teknik vi valt i vår husbil!
Utrustning och teknik vi valt i vår husbil!

Vi har alltså valt en Chausson 640 Titanium Premium 170 HK Automat av 2022 års modell. En av dom saker vi är väldigt nöjda med är hur mycket bensin den drar. Den drar bara 0,89 liter/ mil. Då skall man veta att den väger 3500 kg med packning. Helt otroligt tycker vi, och det är som att köra en personbil.

El och gasol

När vi valde bil var en av de viktigaste delarna hur vi skulle kunna använda den även utan tillgång till el. För det första så fungerar värmen i bilen både med gasol och el. Har du tillgång till el så går den på el automatiskt. Det samma gäller för kyl och frys. Kyl och frys går på både gasol och el och slår om automatiskt beroende på vad du har tillgång till.

Kontrollpanel i husbilen
Kontrollpanel för husbilens alla funktioner

Vi har ett bodelsbatteri som gör att du även utan el kan ladda telefoner, i-pad och annat du behöver. Dessutom har vi solceller som gör att bodelsbatteiet laddas upp även vid stillastående. All belysning går även på bodelsbatteriet och all belysning är ledbelysning. Vi kan även värma upp vattnet för dusch, disk och tvätt med hjälp av gasol i stället för el.

Vi är även köpt ett elverk

Skulle vi behöva el så har vi köpt ett litet elverk som kan drivas med både gasol och bensin. Ett elverk kan man även använda hemma. Låt säga att det blir strömavbrott en längre tid. Då har vi möjlighet att få tillgång till elektricitet i alla fall. Så elverket är en investering för både husbil men även till vårt hem i dessa tider. Det har Stefan gjort plats för i en av sektionerna i garaget.

Förvaringssystem i husbilens garage

Stefan har byggt det mest fantastiskta förvaringssystem i hubilens garage. Där har vi plats för allt vi vill ta med och det är otroligt praktiskt ordnat och blir därmed en fantastiskt bra ordning. Det fungerar precis så som vi tänkt.

Förvaring husbil

Vi har även en lucka in till sjäva bilen från garaget och även där har Stefan gjort ett system med två stora backar som man kan dra ut som lådor. Där förvarar vi framför allt dryck och torrvaror. Perfekt för att få plats med allt man vill få med sig.

Lucka in till husbilens garage

Två utdragbara lådor in mot husbilen som Stefan har byggt med aluminiumprofiler.

Utdragbara lådor i aluminiumprofiler

Den understa lådan innehåller alla typer av drycker, champagne, vatten, kaffe och coka cola.

Utifrån finns det luckor till garaget från två sidor. Det gör att det är enkelt att hålla ordning på saker och ting. Allt är planerat i minsta detalj.

På ena sidan har vi alla backar i system och på motsatta sida så finns alla praktiska detaljer för att ställa upp bord, grill, soffor, matta och så klart en brandsläckare.

Husbil med teknik för dagens krav

Husbilen har även back-kamera. Den har telefonuppkoppling så man inte behöver prata i mobilen när man kör. Den är utrustad med USB för laddning av mobiler och i-pad i förarhytt och har uttag både vid sängen och i bodelen för detsamma. Helt perfekt!

Den har även dusch på utsidan om man på sommaren vill duscha ute. Den har gasol på utsidan om man vill grilla och vill använda gasolen som sitter i bilen. Vi har också en markis på utsidan som för skydd mot alltför stark sol på sommaren, eller regn för den delen.

Vi är så nöjda med vårt val

Våra val har vi gjort med stor omsorg. Vi är så fantastiskt nöjda med vår bil! Sängen som man hissar upp i taket är helt perfekt och hundarna har en stor bur som vi tar in kvällstid och där dom sover. Vi har en öppning i taket på hundburen så den står precis vid sängen så att dom känner sig trygga. I hundburen har vi både en dyna och ett fårskinn beroende på temperatur.

Sittplatser i loungen

Sofforna i loungen är pefekta för oss två. På kvällarna har vi var sin soffa med var sin hund och kan titta på TV som också finns installerat i bilen. Alla kuddar vi adderat är perfekta för att sitta skönt.

Att stå på ställplatser utan el

Vi har stått på ställplatser utan el flera gånger. Det funkar fantastiskt bra! Vi saknar inte någonting. Vi har allting med oss. Det känns verkligen som ett andra hem på hjul. Jag trodde nog att det skulle bli bra, men att det kan vara så här bra är svårt att föreställa sig från början när man aldrig tidigare campat eller ens åkt i en husbil.

Städning för husbilen

Nu har vi även köpt en uppladdningsbar dammsugare så att det bli enkelt att hålla rent i husbilen. Ni kan läsa om vad vi valde för dammsugare. Vi ville ha en med bra sugkraft. Det finns så mycket på marknaden och det är antigen väldigt dyrt eller billigt och kraftlöst. Vi hittade den ultimata skaftdammsugaren HÄR.

Stefan har dessutom satt upp klämmor så själva skaftet är fastsatt under bordet och syns inte men perfekt när man behöver dammsuga.

Tips om skaft eller hand-dammsugare

Lyxigt med husbil och sy nya gardiner

Detta med husbil är verkligen ett litet äventyr för oss och vi älskar det redan. Att bestämma under resans gång var vi skall åka härnäst är en verklig lyx. Nu har jag sytt färdigt gardiner till husbilen med lite extra lyxigt sidentyg. Det blev drapperi till bodelsdörren. Gardiner till båda fönstren i loungen. Drapperi mot förarhytten och stora kuddar till soffgruppen.

Inreda husbilen med gardiner och kuddar

Allt går i toner av grått som är färgen som husbilen inredning har. Vi har valt två olika grå nyanser, en ljus och en lite mörkare. Jag har för övrigt adderat färgen lila i kuddar som blir en vacker kontrast mot det grå. Detta kommer bli så lyxigt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.