Smulpaj med egenodlade persikor!


Nu har persikorna i orangeriet börjat mogna. Så i går gjorde jag smulpaj med egenodlade persikor! Hur det smakade? Som från himmelriket. Så söta och goda men ändå med lite syra!

Smulpaj med egenodlade persikor
Smulpaj med egenodlade persikor

Jag skivade perskorna precis som dom var med skal och lade i små pajformar och tillsammt 1 msk strösocker och en tesked potatismjöl till varje paj. Sedan gjorde en smulpajdeg på 50 gram smör, 1 dl vetemjöl och 2 msk strösocker. Satte ugnen på 225 grader i ca 15-20 minuter. Serverades med vanlig marsansås. Ljuvligt gott.

Man kan säkert med fördel tillsätta lite kardemumma men jag ville börja med att smaka i dess renaste form. Jag kan bara säga ljuvligt.

Det blev en pefekt avslutning på en underbar fredagmiddag med drinckmackor, kräfta och laxpaj som avslutades med smulpaj med egenodlade persikor. Jag hoppas jag kan frysa in lite persikor inför höst och vinter. Att ta fram persikor från frysen blir en helt ny upplevelse som jag gärna vill vara med om.

Vad skall jag göra med alla persikor

Det känns lite magiskt att ha egna persikor måste jag säga. Nu gäller det bara att ta tillvara dom för dom verkar mogna i en rasande fart. Jag skulle vilja både frysa in och göra persikor i sockerlag som jag kan ha till bakning och göra en mascarponekaka av, men jag måste hitta något bra recept. Om ni som läser har något bra recept så låt mig gärna veta!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.